Un român, răpus de COVID, la 45 de ani. Medic: Din nefericire, este vorba despre un alt paradox al acestei boli  

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Adrian Scuriu profesor decedat iasi
Adrian Scuriu profesor decedat iasi

Învățământul preuniversitar din Iași este în doliu, după ce un profesor apreciat de colegi și de elevi a decedat. Adrian Scuriu, profesor de Limba și Literatura Română la Școala Gimnazială “George Călinescu”, a murit la doar 45 de ani. Nu suferea de alte boli. Infecția cu virusul SARS COV 2 l-a răpus în doar câteva zile de Terapie Intensivă.

Pe 6 martie ar fi trebuit să se vaccineze, dar deja căpătase boala și la acea dată era conectat la aparate. „Nu am fost medicul curant al domului profesor, dar ceea ce pot spune e că, din tot ceea ce știu, el a primit tot tratamentul de care a fost nevoie și care este prevăzut. S-a făcut tot absolut posibil, atât înainte de a ajunge la ATI, cât și acolo. Din nefericire, în cazul său este vorba despre un alt paradox al acestei boli. E vorba de acea furtună de citokine, a distrucției anatomice a țesutului pulmonar. Am pierdut din cauza acestui virus vieți la vârste fragede. Am pierdut tânăr de 27 de ani, care nu avea absolut nicio boală. Am pierdut adult tânăr de 47 de ani fără comorbidități, în timp ce pe tatăl său în vârstă de 71 de ani l-am salvat”, a declarat Carmen Dorobăț, medic primar infecționist și fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase, transmite ziaruldeiasi.ro.

Adrian Scuriu a creat mereu memorabil în jurul lui: istorisiri cu farmec copilăresc pentru prietenii apropiați, poezii sensibile pentru admiratori, spectacol și tradiție pentru comunități, atmosferă și animație pentru semeni. Și acum o nemărginită durere tuturor... », a Îndrăgostit de meseria de dascăl de Limba și Literatura Română, Adrian Scuriu reușeau să-și așterne sufletul în versuri“, a scirs Loredana Dascăl de la Arhivele Naționale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel