EXCLUSIV  Un român din Spania, care și-a înjunghiat soția în ochi, prins în România după ce a trecut vama

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
injunghiat_cutit
injunghiat_cutit

Un român de 47 ani, din Satu Mare, va fi extrădat în Spania după ce pe numele său a fost emis un mandat european de arestare pentru infracțiunea de tentativă de omor. Bărbatul și-a înjunghiat soția în ochi și în zona axilei, cu intenția de a o omorî.

AA, un român de 41 de ani, aflat în prezent în arestul IPJ Bihor, urmează să fie extrădat în Spania pentru o tentativă de omor comisă în 2013 împotriva soției sale.

Românul a intrat în țară luna trecută, din Austria, moment în care autoritățile de frontieră au descoperit că pe numele său fusese emis un mandat european de arestare pentru tentativă de omor de către Tribunalul Provincial Valencia, secția I.

În fapt, în mandatul european de arestare, au fost reținute următoarele: în data de 24.02.2013, în jurul orei 20,00, la domiciliul pe care îl împărțea cu soția sa, situat în Carlet, Spania, după o ceartă între cei doi, persoana solicitată A A., cu intenția de a atenta împotriva vieții lui A F (soția sa), a luat un cuțit de bucătărie (cu o lungime de 15 centimetri și o lățime de aproximativ 2 cm) și agitându-l, s-a îndreptat către aceasta, a lovit-o în ochiul drept și i-a provocat o rană superficială la nivelul axilei cu cuțitul, pentru ca la final să o înjunghie între coastele a-10-a și a-11-a din partea stângă.

Românul a fost de acord cu predarea sa către autoritățile spaniole în termen de 10 zile. Bărbatul urmează a fi redat către autoritățile judiciare spaniole în baza mandatului european de arestare nr. 23/2014 emis de către Tribunalul Provincial Valencia sub condiția ca, în cazul în care se va pronunța o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România pentru executarea acelei pedepse, se arată în motivarea disponibilă pe Rolii.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel