Un român din Italia s-a "asociat" cu doi italieni pentru jafuri în stil "Portocala Mecanică" din casele oamenilor. Românul a primit pedeapsa cea mai grea

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
carabinieri_cosenza
carabinieri_cosenza

Doi italieni și un român au fost arestați în urma unui jaf care a avut loc pe insula Favignana, în stilul filmului "Portocala Mecanică" 

Românul a primit pedeapsa cea mai grea, judecătorul acceptând circumstanțe atenuante doar pentru cei doi italieni.

Procesul încheiat recent a dus la aflarea pedepselor celor trei, pentru un jaf desfășurat în noaptea dintre 10 și 11 mai 2020 la domiciliul unei femei în vârstă. Cei trei au reușit să plece cu pradă în valoare de 60 000 euro.

Femeia a fost închisă într-un dulap, însă a putut să ceară ajutor pentru că a găsit în același dulap jacheta în interiorul avea telefonul mobil. Astfel a putut cere ajutor carabinierilor.  Cei doi italieni au plecat de acasă spunând membrilor familiilor lor că pleacă să vâneze iepuri.

Cei trei au fost arestați în momente diferite, primul a fost românul capturat la Roma, care purta la mână chiar un ceas Rolex furat din casa femeii, apoi ceilalți doi italieni, chiar pe insulă. Toți au fost acuzați de răpire, jaf și violență.

Pentru cei doi italieni au fost luate în calcul circumstanțe atenuante: cei doi au spus că sunt dispuși să plătească despăgubiri și să ceară iertare victimei lor. Aceștia ar fi fost hoți de ocazie și nu jefuitori profesioniști. Setterini a fost astfel condamnat la trei ani, iar Ponzio la patru ani, pedepse mult mai mici decât cele solicitate de procurorul Sardoni. Pedeapsa mai severă a fost cea aplicată românului Boceanu, care a primit cinci ani și șase luni de închisoare.

Jaful a fost asociat cu filmul "Portocala mecanică" în urma constatării violențelor și ca urmare a asocierii celor trei într-un grup de huligani ce aveau ca scop jaful, fără să știe exact ce vor lovi. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel