Un român din Italia a păcălit un afacerist italian de 85 de ani cu 43 000 euro. Bărbatul nu înțelege cum au ajuns banii la român 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român din Italia a reușit să redirecționeze către contul său o sumă de 43 000 euro, care a fost plătită de un antreprenor italian de 85 de ani și care ar fi trebuit să ajungă la altcineva. 

Bătrânul și-a accesat serviciul online de homebanking pentru a face plata către o persoană. Banii însă, nu au mai ajuns niciodată unde a dorit.

Astfel, antreprenorul de 85 de ani a căzut victima unui posibil hacker. Banii ar fi fost făcuți dispăruți cu un singur click.

Incidentul datează din 29 mai 2020, dar abia acum a fost găsit individul care ar fi făcut asta.

După plângerea făcută carabinierilor, anchetatorii au dat de urma beneficiarului plății: un român în vârstă de 47 de ani, care pare să fie rezident în Lombardia.

Contul bancar unde au fost trimisi banii îi aparține acestuia. De acolo banii au fost imediat redirecționați către un cont dintr-o bancă din Finlanda. Românul a ajuns să fie judecat în lipsă la tribunalul Ancona, în fața judecătorului Antonella Passalacqua, pentru fraudă informatică și acces abuziv al unui sistem informatic.

Bătrânul de 86 de ani care a fost escrocat, verificase toate etapele și a constatat că operațiunea este corectă. Plângerea a fost făcută pe 26 iunie 2020.

În cadrul audierii de miercuri, judecătorul a dispus noi măsuri pentru a-i aduce la cunoștință românului procesul care are loc împotriva lui. Următoarea audiere are loc pe 17 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel