Un român din Italia a înscris 82 de mașini pe numele lui, toate folosite de alți conaționali: Amendat cu aproape 45.000 de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cetățean român în vârstă de 35 de ani, din Napoli, a fost acuzat de poliția rutieră pentru înmatricularea fictivă a 82 de vehicule. 

Ancheta a început în urma unei realimentări neplătite pe șoseaua de centură din Napoli, după care șoferul unui Renault Megane a fugit. Datorită imaginilor de supraveghere video din zona de service, anchetatorii de la postul de poliție rutieră Fuorigrotta, după ce au verificat bazele de date utilizate de Poliția de Stat, au constatat că autovehiculul era înmatriculat pe numele unui cetățean român.

În urma unor verificări suplimentare la Registru Auto Italian și în sistemul de investigații, a rezultat că cetățeanul român era proprietarul a nu mai puțin de 82 de autovehicule, toate aflate în circulație și fără asigurarea prevăzută, iar acestea se aflau în folosința mai multor persoane.

Un român din Italia a înscris 82 de mașini pe numele lui, toate folosite de alți conaționali

 

Ancheta a arătat că, potrivit unei inspecții a Camerei de Comerț, bărbatul era proprietarul unei întreprinderi individuale de vânzare de mașini și motociclete second-hand, care a încetat să mai existe în 2020, în timp ce verificările efectuate la Primăria Villa Literno (Caserta) au arătat că acesta era de negăsit din cauza anulării înregistrării sale din 2016. Având în vedere acest lucru, a fost introdusă o notă de urmărire în sistemul de investigații, în urma căreia bărbatul a fost oprit la un punct de control al poliției la volanul unui vehicul în Maddaloni, în provincia Caserta.

Românul, amendat cu aproape 45.000 de euro

 

Ascultat de polițiști, s-a confirmat înmatricularea fictivă a autovehiculelor, care ulterior au fost vândute conaționalilor săi, primind plata pentru vânzare fără a formaliza transferul. Bărbatul de 35 de ani, tot în calitate de administrator al societății care își încetase deja activitatea, a fost reclamat pentru complicitate pentru că nu a vrut să dea datele personale ale cumpărătorilor și a fost amendat cu un total de 44.526 de euro pentru infracțiuni rutiere, până la radierea oficială a vehiculelor la registrul auto.

În plus, acelorași șoferi de vehicule, la momentul controlului de poliție, li se va reține autovehiculul în vederea confiscării și li se va retrage certificatul de înmatriculare. Alte investigații fiscal-administrative sunt în curs de desfășurare, potrivit La Reppublica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel