Un român crea pagini false de Facebook ale unor echipe de fotbal și vindea produse pe care nu le mai trimitea

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
„Bă, ce sărăcie e la voi în România!” - concluzia unui celebru fotbalist din Premier League după ce a jucat la Botoșani / Foto: Pixabay
„Bă, ce sărăcie e la voi în România!” - concluzia unui celebru fotbalist din Premier League după ce a jucat la Botoșani / Foto: Pixabay

 Poliţiştii şi procurorii au efectuat, joi dimineaţă, percheziţii la o persoană bănuită că ar fi deschis mai multe pagini pe o platformă de socializare online, care creau aparenţă că sunt cele oficiale ale unor cluburi sportive, iar prin intermediul acestora ar fi pus la vânzare produse de profil.

În cursul dimineţii de joi, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic şi înşelăciune.

"Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că o persoană ar fi deschis mai multe pagini pe o platformă de socializare online, care creau aparenţă că sunt paginile oficiale ale unor cluburi sportive, iar prin intermediul acestora ar fi oferit spre vânzare produse de profil", se precizează în comunicat.

După ce lua banii, nici nu trimitea produsele



Din cercetări, arată sursa citată, s-a stabilit că după încasarea sumelor de bani prin diferite platforme, persoana în cauză nu ar mai fi trimis produsele achiziţionate de către persoanele vătămate, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 5.000 de lei.

În cursul dimineţii a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, bărbatul bănuit fiind depistat şi condus la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale, menţionează DGPMB.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic şi înşelăciune.

Vezi și

Percheziții după ce au luat credite cu acte false la CAR-uri din țară

 

Poliţiştii din Prahova efectuează, joi dimineaţă, mai multe percheziţii la persoane care au obţinut prin înşelăciune şi fals 163 de credite la CAR-uri din ţară, informează IGPR.

"Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova-Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 7 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa şi Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii", precizează reprezentanţii IGPR.

Opt persoane vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015-2022, persoanele bănuite ar fi solicitat şi obţinut 163 de credite de la mai multe CAR-uri din ţară, folosind documente care conţineau date nereale privind condiţiile necesare obţinerii împrumuturilor. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 5,7 milioane de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel