Un român ce încerca să înşele o femeie prin metoda 'accidentul', prins de polițiști cu focuri de armă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat care încerca să înşele o femeie prin metoda 'accidentul' a fost prins de poliţiştii din Ploieşti după ce aceştia au tras focuri de armă, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. 

'La data de 26 august, în jurul orei 11,00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către o persoană despre faptul că, la poarta sa, se află o persoană necunoscută care îi solicită 12.400 de euro, sub pretextul că fiica sa ar fi suferit un grav accident rutier, fiind internată la o unitate medicală din Bucureşti', arată sursa citată.

Patrula de siguranţă s-a deplasat la adresa indicată de apelantă, surprinzând un bărbat, care, la vederea echipajului de poliţie, a fugit de la faţa locului.

'Cei doi poliţişti au pornit în urmărirea bărbatului, somându-l să se oprească, însă, întrucât acesta şi-a continuat deplasarea, poliţiştii au efectuat fiecare câte un foc de armă, în plan vertical, ulterior, la aproximativ 200 de metri distanţă, bărbatul fiind prins şi imobilizat', spune IJP.

Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din oraşul Medgidia, judeţul Constanţa. La acest moment, tânărul se află în custodia poliţiei, în vederea clarificării situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale care se impun.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune. 

 

Polițiștii din Spania au arestat o femeie în vârstă de 41 de ani, de origine română, pentru că ar fi înșelat un bărbat în vârstă de 74 de ani cu suma totală de 5.000 de euro prin intermediul unei escrocherii amoroase cunoscute sub numele de "love scam".

Spania. Româncă arestată, după ce ar fi stors mii de euro de la un bătrân printr-o escrocherie amoroasă

 

Femeia ar fi forțat o întâlnire "apriorică" cu victima care părea a fi întâmplătoare și, după ce a stabilit și întreținut o relație de prietenie pentru o perioadă de timp cu bărbatul, i-a cerut acestuia să împrumute diferite sume de bani în mai multe rânduri, promițându-i că i le va restitui.

Anchetatorii au aflat că suspectul, după ce a întreținut o relație de prietenie cu bărbatul de ceva timp, a împrumutat bani de la acesta în mai multe rânduri, cu promisiunea de a i-i restitui banii imediat ce ar fi oficializat vânzarea unui apartament din Logroño, făcând aluzie la achiziționarea unei alte case în Logroño.

Aceasta i-a povestit bătrânului despre numeroasele sale probleme, fie ele economice, familiale sau de sănătate, determinându-l pe acesta să îi împrumute 5.000 de euro pentru a face față acestor situații, cerându-i chiar în diferite ocazii și alte sume similare celor împrumutate anterior, deși victima a refuzat să i le împrumute, astfel că ulterior reclamantul a încercat în numeroase rânduri să ia legătura cu făptuitoarea, deși aceasta a dispărut, fără a lăsa vreo urmă unde poate fi găsită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel