Un român care se dădea drept instalator a furat bani din toate apartamentele unde a "lucrat"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat din Gorj care pretindea că este instalator a fost prins de poliţiştii din Sibiu după ce a reuşit să fure 40.000 de lei din mai multe apartamente din municipiu în care locuiau persoane în vârstă, în care a intrat în ultimele şase luni sub pretextul ca să repare instalaţiile, potrivit unui comunicat de presă remis marţi.

"În perioada ianuarie - iunie, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu s-au înregistrat 13 plângeri prin care se reclamă faptul că un bărbat necunoscut, sub pretextul că lucrează ca instalator, a pătruns în locuinţe de pe raza municipiului Sibiu de unde a sustras diverse sume de bani. În urma cercetărilor preliminare efectuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Sibiu s-a stabilit că faptele ar fi fost comise de aceeaşi persoană, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de furt. La data de 22 iunie, pe raza municipiului Sibiu, ca urmare a activităţilor operative desfăşurate în cauză, poliţiştii de investigaţii criminale au depistat presupusul autor în persoana unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din judeţul Gorj", se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

Conform sursei citate, din investigaţiile desfăşurate a reieşit că bărbatul şi-ar fi selectat victimele vizând persoanele în vârstă şi care locuiesc la bloc, pe care le-ar fi urmărit pe stradă, iar după ce acestea intrau în locuinţă, le-ar fi abordat sub pretextul că este instalator sau angajat al reţelelor de cablu, spunându-le că vecinii fie au fost inundaţi, fie au nevoie de înlocuirea unor echipamente electronice care necesită tranzitarea locuinţei victimei.

"Cu intenţia de a observa locul de păstrare a banilor, bărbatul ar fi solicitat apoi victimelor sume mici de bani, necesare cumpărării de piese pentru reparaţii, după care le-ar fi distras atenţia şi ar fi sustras banii din locuinţă. În unele cazuri, presupusul autor purta mască şi mănuşi sanitare. Prin cele 13 fapte comise în municipiul Sibiu, gorjeanul ar fi creat un prejudiciu în valoare de 40.000 de lei", se mai arată în comunicatul IPJ.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii sibieni au constatat că persoana în cauză este urmărită la nivel naţional începând din data de 3 iunie, când Judecătoria Câmpulung a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la executarea unei pedepse de 7 ani de închisoare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat prin acelaşi mod de operare.

Persoana în cauză a fost încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Sibiu, iar cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel