Un român, „campionul“ traficului de persoane în Austria: A traficat 30.000 de refugiați; peste 150 de milioane de euro, „profitul“ organizației

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat că poliția a prins un traficant de persoane care era "responsabil pentru 30.000 de intrări ilegale". Este vorba despre un român care a traficat 30.000 de refugiați. 

Numărul solicitanților de azil continuă să crească brusc în Austria. În perioada ianuarie-septembrie 2022, în Austria au fost depuse 71.885 de cereri de azil, de aproape trei ori mai multe decât în primele nouă luni din 2021, potrivit statisticilor preliminare privind azilul publicate joi de Ministerul de Interne din această țară.

Ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP) a acordat un interviu pentru "Bild" cu privire la situația actuală a azilului. El a vorbit despre o "luptă transfrontalieră împotriva contrabandiștilor". Potrivit lui Karner, autoritățile austriece "au oprit 480 de contrabandiști numai în acest an". Apoi, ministrul de interne vorbește despre un caz deosebit de drastic: unul dintre contrabandiștii prinși, "un român, era responsabil pentru 30.000 de intrări ilegale".

Un român, „campionul“ traficului de persoane în Austria

 

Românul făcea parte dintr-o organizație internațională de contrabandă care a fost prinsă de poliția austriacă în luna mai. Amploarea activităților acestei organizații de trafic de persoane a fost estimată la peste 36.100 de persoane traficate, inclusiv copii și sugari, și o cifră de afaceri de aproximativ 152 de milioane de euro.

În prezent, contrabandiștii ar cere între 3.000 și 5.000 de euro de persoană pentru ruta balcanică de la Belgrad. Austria și-a întărit controalele la frontierele cu vecinii din UE, a declarat Karner. "Atâta timp cât frontierele externe ale UE nu sunt protejate, nu există alternativă. Vremea de a le face semn oamenilor să treacă a trecut", a declarat Karner pentru Bild.

Migrația ilegală și traficul de ființe umane au fost în centrul reuniunii la nivel înalt de joi, la Berlin, la care au participat 12 miniștri și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson. Ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP) a reușit să obțină sprijinul omologului său german Nancy Fraser.

Un român a traficat 30.000 de refugiați în Austria

 

"Avem nevoie de unitate în lupta împotriva migrației ilegale, precum și în lupta împotriva traficului de ființe umane. De aceea, îi sunt recunoscător omologului meu german Nancy Faeser pentru organizarea acestui summit", a declarat Karner în marja reuniunii.

Miniștrii au discutat despre protecția frontierelor externe ale UE și despre o politică mai coerentă de returnare. "Acestea sunt semnale importante pentru ca oamenii să nu pornească pe drumul fără speranță spre UE și să ajungă să-și pună viața în pericol", a explicat Karner.

Lupta comună a avut deja succes. Ministrul de interne s-a referit la exemplele cu Ungaria și Serbia. În consecință, polițiștii austrieci și-au sprijinit cu succes colegii maghiari în lupta împotriva traficanților. În plus, discuțiile dintre cancelarul federal Karl Nehammer (ÖVP) și guvernul sârb au dus la înăsprirea normelor privind vizele în Serbia. Austria a fost sprijinită de numeroase țări ale UE și de Comisia Europeană.

Pe lângă traficul de ființe umane, migrația ilegală și corupția, principalele subiecte de discuție sunt înăsprirea vizelor în țările din Balcanii de Vest față de țările terțe, în special India și Tunisia. Karner a subliniat că poziția austriacă este susținută de tot mai multe state. Era vorba despre o protecție mai consistentă a frontierelor externe, dar și despre protecția frontierelor în Balcanii de Vest. El se aștepta la mai multă cooperare în lupta împotriva mafiei contrabandei.

Miniștrii de externe ai UE se reunesc vineri la Berlin pentru a discuta același subiect, inclusiv ministrul de externe Alexander Schallenberg (ÖVP). La 3 noiembrie, șefii de stat și de guvern vor discuta, de asemenea, această problemă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel