Un român, artizanul escrocheriei cu preșul în Ungaria: Victimele îi dădeau mii de euro

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român în vârstă de 38 de ani a escrocat cinci persoane în vârstă între lunile iunie și noiembrie 2020, dându-se drept cetățean iranian. Bărbatul dădea mai întâi cadou și mai apoi vindea victimelor sale covoare, despre care zicea că sunt covoare persane veritabile și foarte valoroase. 

Românul inculpat este acuzat că a escrocat și chiar a furat sume de bani de la cel puțin cinci victime. 

Cum funcționa înșelătoria? Bărbatul chema la mașina sa persoane în vârstă, în fața cărora se prefăcea că este de origine iraniană sau turcă. Acesta susținea că importă covoare persane reale, țesute manual, valoroase. La început, a mărturisit el, dădea covoarele sub formă de cadouri, în schimbul unui preț simbolic, in „euro" sau dolari”, deoarece acesta este obiceiul în cultura lor. 

Planul său mergea mai departe: Una din victime i-a cerut românului să îl ducă acasă cu mașina, a urcat în apartamentul său și a luat toți banii pe care îi avea în casă ca să cumpere covoare. Cu altă ocazie a însoțit victima la un bancomat și apoi, profitând de neatenția bătrânului, a scos mai mulți bani de la ATM decât „prețul modic“ deja convenit.

Bărbatul a obținut din înșelătorii între 60.000-350 000 de forinți maghiari (aproximativ 1.000 de euro) de la fiecare victimă, cărora le-a vândut covoare fără valoare, dintre care unele erau inutilizabile din cauza mirosului puternic de benzină. Acuzatul a cauzat victimelor un prejudiciu total de peste 1 milion de HUF (aproximativ 3.000 de euro), care a fost în mare parte rambursat în timpul procedurii.

Procuratura a depus acuzații împotriva bărbatului pentru cinci capete de acuzare și a solicitat instanței să îi impună o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare și o amendă. Procuratura a depus probe și împotriva însoțitorului bărbatului, potriviti 444.hu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel