Un român adoptat de o familie din Franța când avea 4 ani își caută părinții naturali: "Am nevoie să îmi cunosc rădăcinile"

Echipa Stiri Diaspora, Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român adoptat de o familie din Franța când avea patru ani își caută părinții naturali din România. Robert are acum 28 de ani și face un apel la oricine ar avea o informație care să-l conducă spre familia sa naturală. 

Robert Fechete s-a născut în 1994 în Oradea, fiind adoptat de o familie din Franța la vârsta de patru ani. Românul spune că mama sa se numea Fechete Lucreția, iar tatăl este decedat. Tânărul face un apel pe Facebook, sperând să-și găsească familia din România cu ajutorul paginii "The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României"

Iată mesajul complet al lui Robert:

"Salutări din Franța!

Numele meu la naștere a fost ROBERT FECHETE și sunt născut pe 5 iunie 1994 la ORADEA. Am stat la leagănul Oradea până la vârsta de 4 ani când am fost adoptat de o familie din Franța. Am nevoie să îmi cunosc rădăcinile și fac apel la dvs, această comunitate minunată să mă ajutați să îmi găsesc mama biologică care se numea FECHETE LUCRETIA și era domiciliata în ORADEA.

Despre tată știu că ar fi decedat.

Mi-ar placea să știu dacă am vreo soră sau un frate.Va mulțumesc pentru DISTRIBUIRE și orice informație aveți lăsați un mesaj privat paginii.

Vă mulțumesc!"

Pagina de Facebook ”The never forgotten Romanian children” este creaţia româncei Ileana Cunniffe Băiescu (38 ani), de origine din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda de 20 de ani. Ileana are cinci copii şi lucrează la o grădiniţă din Galway. 

Numărul copiilor adoptați în anii '90 rămâne un mister

 

Cifrele vechiculate neoficial de unii dintre foştii directori ai Oficiului Român pentru Adopţii arată că, în perioada 1990-2001, au fost adoptaţi în străinătate peste 30.000 de copii. Străinii care veneau în România reușeau fără probleme să adopte copii din orfelinate pentru că, la acel moment, nu erau legi care să reglementeze acest domeniu.

În anul 2004 adopțiile internaționale au fost intezise, însă era deja prea târziu. În 15 ani de la căderea comunismului, mulți au trasformat acest domeniu într-o adevărată afacere.

Abia când România a demarat pregătirile pentru aderarea la Uniunea Europeană lucrurile s-au mai reglat. Raportorul Parlamentului European pentru România, baronesa Emma Nichoson, a cerut blocarea adopţiilor internaţionale pe motiv că mulţi dintre copiii ajunşi în străinătate au dispărut.

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel