Un român adevărat și altul "bănuit", arestați în Germania: documente de călătorie cumpărate cu bani grei și o armă interzisă în mașină

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În seara zilei de sâmbătă (19 noiembrie), poliția federală a prins un român cu un pistol cu electroșocuri interzis în tunelul de frontieră Füssen (BAB 7). Colegul său de călătorie, un presupus compatriot, nu a fost lăsat să intre în țară - actele sale erau false.

La punctul de control de la Kempten, polițiștii federali au oprit un camion cu platformă cu doi bărbați și cu o mașină înmatriculată în România. Pasagerul, în vârstă de 29 de ani, s-a legitimat în fața polițiștilor cu o carte de identitate românească. La o verificare mai atentă, polițiștii au descoperit că documentul era fals.

În timpul percheziției ulterioare, polițiștii federali au mai găsit un permis de conducere românesc falsificat și cartea de identitate moldovenească reală a est-europeanului. Se presupune că bărbatul ar fi cumpărat documentele false pentru mai bine de 1.000 de euro în România. În cele din urmă, s-a constata că bărbatul nu avea actele necesare pentru a intra în Germania.

Șoferul român de 46 de ani, în schimb, avea acte de identitate în regulă. Cu toate acestea, ofițerii au descoperit asupra bărbatului un pistol cu electroșocuri interzis, fără marcă de testare, și l-au confiscat.

Poliția l-a reclamat pe copilotul moldovean la poliție pentru tentativă de intrare neautorizată, falsificare de documente și obținerea de acte oficiale de identitate false, iar ulterior l-a trimis pe tânărul de 29 de ani înapoi în Austria.

 

Vezi mai departe: Germania. Vitezoman român, "calmat" de polițiști cu o amendă de 1.000 de euro. Amenda a fost dublă pentru că nu e neamț

 

Un român de 19 ani i-a uimit pe polițiștii din Germania, după ce a călcat fără frică pedala de accelerație și a fost prins circulând cu o viteză de 123 de Km/h într-o zonă în care viteza legală era de 60 KM/h. Tânărul a plătit, pe loc, o amendă în valoare de 1.000 de euro. 

Agenții din cadrul Poliției Autostrăzilor din Hessa au efectuat în noaptea de 12 spre 13 noiembrie mai multe controale în trafic cu ajutorul unei autospeciale dotate cu aparat cu radar. În ciuda faptului că se lăsase ceața, puțini dintre participanții la trafic au respectat viteza legală permisă, potrivit unui comunicat poliției. 

În total, polițiștii au constatat șapte încălcări ale vitezei legale și au emis procesele verbale de contravenție aferente. Unii dintre șoferi s-au ales cu suspendarea permisului deoarece circulau cu viteze mult mai mari decât cele permise.

Cel care a depășit toate recordurile a fost un tânăr de 19 ani din România, care a fost înregistrat cu 123 de kilometri pe oră în loc de cei 60 de km/h permiși în caz de ceață. După scăderea unei toleranțe de 5%, viteza stabilită pentru sancțiune a fost de 116 km/h.

Citeșe continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel