Un român a vrut să se căsătorească, dar a descoperit că este deja căsătorit cu o femeie care e plecată în Spania

Nicoleta Nicolau / 07 noi 2022, 21:20
O femeie s-a căsătorit în ziua în care i-a murit logodnicul
O femeie s-a căsătorit în ziua în care i-a murit logodnicul

Un român din Hunedoara a vrut să se recăsătorească, însă a aflat că nu este divorțat de fosta nevastă, de care se despărțise cu mulți ani în urmă. 

Întâmplarea, petrecută în județul Hunedoara, este descrisă într-o motivare a Curții de Apel Alba Iulia, din data de 2 octombrie 2022. Mai exact este vorba despre un dosar penal de fals intelectual, unde o angajată a unei primării a întocmit în fals un certificat de divorț și i-a atribut și un număr fals.

Faptele s-au petrecut în anul 2015, în luna august, la Primăria Aninoasa din Hunedoara. Potrivit motivării instanței disponibile pe rejust.ro. un el și o ea ”s-au căsătorit la data de 31.07.2001. Aceștia au hotărât să divorțeze în cursul lunii iulie 2015, sens în care au optat pentru procedura necontencioasă a pronunțării desfacerii căsătoriei în fața ofițerului de stare civilă. Cei doi soți s-au prezentat la sediul Primăriei Orașului Aninoasa și au depus actele necesare în fața ofițerului de stare civilă, achitând şi suma de 500 de lei.

După împlinirea termenului legal de 30 de zile de reflecție, cei doi soţi s-au deplasat la serviciul de Starea Civilă din cadrul primăriei Aninoasa unde, unde ofițerul investit cu soluționarea cererii, verificând consimțământul privind desfacerea căsătoriei, a procedat la eliberarea certificatului de divorț.

Conform mențiunilor înscrisului oficial intitulat ”certificat de divorț” eliberat de Primăria Orașului Aninoasa, ofițerul de stare civilă însărcinat cu soluționarea cererii de divorț a fost inculpata.

(…) În anul 2017, în baza certificatului de divorţ, femeia a revenit la numele purtat anterior căsătoriei, iar ulterior, în anul 2018 s-a recăsătorit, în Spania.

Un român a vrut să se căsătorească, dar a descoperit că este deja căsătorit cu o femeie care e plecată în Spania

 

La rândul său, numitul  a intenţionat să se recăsătorească cu o altă femeie, astfel că în data de 17.07.2020 s-a deplasat la Primăria orașului Aninoasa pentru a înregistra cererea de căsătorie, prilej cu care i s-a adus la cunoștință că nu a fost desfăcută căsătoria cu fosta nevastă.

Persoana vătămată a solicitat informaţii în scris, iar din adresa primăriei orașului Aninoasa rezultă că certificatul de divorţ  nu a fost înregistrat în Registrul pentru înregistrarea cererilor de divorţ şi nici în Registrul pentru evidenţa certificatelor de divorţ”, se arată în motivarea instanței.

Femeia ”a recunoscut comiterea faptei, sens în care a arătat că în anul 2015 avea calitatea de ofiţer de stare civilă în cadrul Primăriei Orașului Aninoasa, precizând că pe la jumătatea anului 2015, la Starea Civilă s-au prezentat numiții  care au depus documentația necesară în vederea desfacerii căsătoriei.

Referitor la dosarul de divorț întocmit, a precizat că după ce a primit documentele a omis să le înregistreze în evidenţele de la starea civilă, iar după cele 30 de zile, când s-au prezentat din nou numiții a constatat că nu era înregistrat şi semnat de conducerea Primăriei.

Fiindu-i teamă să nu fie reclamată a întocmit în fals certificatul de divorţ şi i-a atribuit număr fals. A doua zi le-a înmânat celor doi foşti soţi certificatul de divorţ conţinând date false“, se arată în hotărâre.

Continuarea, pe Alba24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0