Un român a scandalizat o întreagă comunitate din Spania: Violator în serie, riscă 40 de ani de închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Miting de protest în Beasain. O întreagă comunitate din Țara Bascilor este revoltată după un caz de viol în timpul festivităților din iulie 2019. Autorul este un român, de 37 de ani, care în urma anchetei, s-a stabilit că violase sau agresase sexual și alte femei din regiune. Bărbatul riscă acum 40 de ani de închisoare pentru 10 capete de acuzare.

Un român riscă o pedeapsă de peste 40 de ani de închisoare în două proceduri judiciare separate, ca presupus autor al unei serii de violuri și tentative de agresiune sexuală care au avut loc în diferite orașe din Gipuzkoa între 2012 și 2015.

Bărbatul, de naționalitate română, a fost arestat de Ertzaintza în iulie 2019 ca urmare a unui viol comis în Beasain, împrejurare care a permis să se facă legătura între el și alte zece agresiuni sexuale care ar fi avut loc anterior în diferite localități din teritoriu. În prezent, patru dintre aceste cazuri au trecut deja de faza de cercetare și sunt pe cale să fie judecate în două procese diferite.

În prima dintre ele, în care Asociația Clara Campoamor exercită acțiunea populară, se va judeca un presupus viol și două tentative de agresiune sexuală care au avut loc în Anoeta, Andoain și Tolosa, în timp ce a doua audiere va avea loc pentru un alt presupus viol care a avut loc în Lasarte-Oria. Cazul petrecut în Beasain în 2019 care a dus la arestarea inculpatului și un altul petrecut tot în Lasarte-Oria nu au fost încă calificate de părți.

Un român a scandalizat o întreagă comunitate din Spania

 

Potrivit rechizitoriului provizoriu al procurorului, la care EFE a avut acces, faptele urmărite în primul dintre cele două cazuri datează din dimineața zilei de 12 august 2012, când inculpatul s-ar fi năpustit asupra primei sale victime pe o stradă din Andoain, stropind-o cu spray cu piper pe față și aruncând-o la pământ, după care a stat deasupra fetei care a început să țipe. Bărbatul a scos apoi un plasture pe care nu l-a folosit din cauza "atitudinii împăciuitoare" a victimei, pe care a împins-o de un perete pentru a o supune la diverse atingeri și a abuza de ea, deși nu a violat-o, deoarece femeia l-a asigurat că are SIDA.

O lună mai târziu, la 23 septembrie 2012, în jurul orei 7.00, bărbatul ar fi abordat o nouă victimă într-o zonă întunecată de pe un drum din Tolosa și ar fi lovit-o cu pumnul în maxilar, pentru ca apoi să-i acopere gura cu mâna și să o tragă pe umăr, unde ar fi supus-o la diverse atingeri, deși nu a reușit să o penetreze din cauza "rezistenței" tinerei care a reușit să "scape de inculpat", care a fugit de la fața locului cu portofelul fetei.

Violatorul român în serie riscă 40 de ani de închisoare

 

În cele din urmă, un an mai târziu, în jurul orei 5.00, la 22 septembrie 2013, inculpatul ar fi agresat o a treia femeie pe un drum "neiluminat" din Anoeta, i-a pus în gură o batistă umezită cu un lichid "puternic mirositor" și ar fi violat-o în ciuda "rezistenței puternice" a tinerei, când aceasta și-a pierdut "cunoștința".

Pentru aceste trei fapte, procuratura solicită pedepse care totalizează 28 de ani și zece luni de închisoare, în timp ce procuratura privată și acțiunea populară își ridică cererile la 29 de ani de închisoare.

Cel de-al doilea dosar care așteaptă să fie judecat împotriva acestui bărbat se concentrează pe un alt presupus viol petrecut în jurul orei 7.00 dimineața, pe 1 ianuarie, într-un pasaj din Lasarte-Oria, în care acuzatul ar fi așteptat o a patra victimă  cu o cârpă impregnată cu substanțe anestezice pe care a pus-o pe fața fetei până când aceasta "și-a pierdut cunoștința" și ar fi violat-o.

Ptrivit rechizitoriului citat de EFE, Ministerul Public consideră că aceste fapte sunt constitutive ale unei infracțiuni de agresiune sexuală pentru care, printre alte pedepse accesorii, solicită ca inculpatului să i se aplice alți 11 ani de închisoare, o cerere de pedeapsă pe care procuratura privată o ridică la 12 ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel