EXCLUSIV  Un român a făcut prăpăd în Belgia: Oameni nenorociți prin METODA "bucla libaneză"

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român de 35 de ani urmează să fie extrădat în Belgia. Tânărul a fost arestat în România, după ce, în aprilie, a fost surprins sustrăgând sume importante de bani din bancomatele din Antwerpen și Ekeren din Belgia prin metoda „bucla libaneză“.

Curtea de Apel Oradea a deschis dosarul tânărului G.A.P, de 35 de ani din România, privind validarea mandatului european de arestare emis la data de 11 iunie 2020  de Tribunalul de Primă Instanță Antwerpen. Românul este acuzat de autoritățile judiciare din Belgia de săvârșirea infracțiunilor de participare la un grup infracțional organizat și criminalitate informatică. 

Concret, tânărul este acuzat că a lăsat mai multe persoane fără bani, prin metoda „bucla libaneză“. O bancă belgiană a anunțat, în luna aprilie, că „au fost comise mai multe fapte de “skimming” de carduri cu o „buclă libaneză“, motiv pentru care mai multe persoane au fost suspectate ca urmare a analizării înregistrărilor efectuate de camerele de vederi.

Cum funcționează metoda "BUCLA LIBANEZĂ"?

 

Inițial, hoții montează la bancomat un mecanism care „înghite“ cardul și îl blochează. Unul dintre cei care participă la înșelătorie stă deoparte, iar în momentul în care cardul este înghițit de mecanismul proaspăt montat și omul se panichează, apare imediat așa zisul binevoitor care spune că știe cum să rezolve problema.

Practic, hoțul cere pin-ul cardului, iar apoi se preface că încearcă să-l scoată din bancomat. Numai că în cele din urmă spune că nu poate să-l scoată, iar păgubitul pleacă. În câteva minute, hoțul revine la bancomat, deblochează cardul și cu PIN-ul obținut mai devreme scoate nestingherit toți banii din cont. 

 

Prins cu ajutorul chat-ului și a imaginilor de supraveghere

 

„Unul dintre suspecți a fost surprins în imediata proximitate a unui bancomat  Amerikalei din Antwerpen, constatându-se că un obiect din plastic a fost plasat la nivelul deschizăturii unde cardul bancar trebuie introdus. Suspectul a avut în posesia sa un card bancar care ar fi fost folosit de mai multe ori în cadrul faptelor de skimming. Ținând cont de  modul de comitere a faptelor, sunt indicii că acestea s-au petrecut în cadrul unei grupări infracționale.

În urma desfășurării anchetei și a analizei înregistrărilor telefonice și a imaginilor camerelor de înregistrat vederi, au rezultat indicii că suspecții au comis fapte similare în mai multe filiale bancare în Antwerpen și Ekeren (Belgia). Totodată, din înregistrările telefonice rezultă că suspectul arestat la locul faptei ar fi întreținut contacte telefonice cu numere înregistrate pe numele lui G.A. P., a cărui adresă de reședință a fost, de asemenea, transmisă într-o sesiune de chat“, se arată în motivarea instanței, citată de Rolii.ro

Românul a fost identificat cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere predate de diverse filiale bancare, care au corespuns cu imaginile din bazele de date ale poliției. Tânărul a fost arestat preventiv pe o durată de 15 zile, începând cu data de 06 august  2020 până la data de 16 august  2020, inclusiv.

 [citeste si]

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel