Un producător TV și-a dat FOC în sediul televiziunii

Narcis Popa / 25 ian 2019, 10:17 Salveaza PDF Comentarii

Un producător TV algerian a murit joi după ce a suferit arsuri grave în urma unei tentative de autoimolare la începutul lunii ianuarie, petrecută în sediul unui post de televiziune, pe care îl acuzase că refuză să îi achite onorariile cuvenite, a anunţat familia sa, citată de AFP. 

Pe 7 ianuarie, Youcef Goucem, producător de televiziune, s-a stropit cu un lichid inflamabil şi şi-a dat foc în holul sediului central al postului de televiziune privat Dzair TV, căruia îi ceruse în van, potrivit rudelor sale, să îi achite facturile asociate unui foileton difuzat în 2017.

Gestul lui a provocat un val de emoţie colectivă în Algeria, în special în industria cinematografică şi de televiziune, iar 100 de profesionişti din acest domeniu - producători, regizori, actori şi tehnicieni - au denunţat multiplele obstacole, considerate factori de anxietate, cu care se confruntă în activitatea lor.

"Tatăl meu a murit în această dimineaţă în spitalul Douera din Alger. Tocmai împlinise 61 de ani", a declarat fiul său, Yacine Goucem, pentru AFP. "I-am făcut o vizită luni. Se simţea mai bine, iar medicii ne-au asigurat că răspundea bine la tratament".

După gestul teribil făcut de Youcef Goucem, postul Dzair TV, deţinut de un cunoscut patron algerian, Ali Haddad, CEO-ul celei mai importante companii algeriene din domeniul lucrărilor publice şi un apropiat al preşedintelui ţării, a regretat într-un comunicat existenţa "unui diferend comercial care, din nefericire, s-a transformat într-o dramă".

Cu puţin timp înainte de a încerca să se autoimoleze, Youcef Goucem ieşise dintr-o şedinţă cu noul director general al postului, care "l-a asigurat că va sprijini solicitarea sa şi modul în care cererea lui va fi tratată de către serviciile administrative, în ziua următoare", potrivit comunicatului dat publicităţii de Dzair TV.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 iun 2019, 17:37 in Știri
Horoscop, joi, 20 iunie 2019

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27