Un preot a abuzat-o sexual, timp de trei ani, pe fiica minoră a concubinei sale. Bărbatul va sta ani grei la închisoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a finalizat urmărirea penală şi a trimis pe banca acuzaţilor un preot al unei mănăstiri din municipiul Chişinău, Republica Moldova, după ce acesta a abuzat-o sexual, timp de trei ani, pe fiica femeii cu care trăia în concubinaj.

În 2016, mama copilei şi preotul au hotărât să locuiască „ca familie”, la acel moment, fiica femeii era elevă în clasa a VI-a. Un an mai târziu, atunci când copila avea 13 ani, profitând de vârsta fragedă a acesteia, inculpatul a întreţinut cu ea prima relaţie sexuală, fără acordul ei, iar, ulterior, şi în forme perverse. Mai mult, bărbatul o obliga să întreţină relaţii sexuale şi în stăreţia mănăstirii, șantajând-o atunci când refuza. Îi spunea că va face publică relaţia lor, inclusiv la școală.

Mama copilei, cu care inculpatul trăia în concubinaj, lipsea des de acasă, din cauza serviciului. Prin urmare, infracţiunea s-a produs şi a continuat mai mult de trei ani,  perioadă în care victima nu a spus nimănui prin ce trece, fiindu-i rușine.

 

Bărbatul o obliga pe minoră să întreţină relaţii sexuale şi în stăreţia mănăstirii

 

Totul a ieşit la iveală după ce mama minorei a decis să plece de la bărbatul care  făcea exces de băuturi alcoolice şi manifesta agresivitate verbală şi fizică faţă de ea şi fiică. Un factor important în investigarea de către procurorii PCCOCS a abuzului l-a constituit autosesizarea ofiţerului Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, în baza datelor operative, precum şi înregistrarea unor discuţii telefonice cu preotul investigat, autorizate de judecătorul de instrucţie. După demararea urmăririi penale, victimei i-a fost acordată asistenţă psihologică şi socială. În plus, minora a fost dusă într-un centru dedicat protecţiei victimelor traficului de fiinţe umane, relatează adevarul.ro.

La solicitarea procurorilor, Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, l-a condamnat pe inculpat la 16 ani închisoare, cu dispunerea achitării prejudiciului moral în sumă de 100.000 lei, ca parte a acţiunii civile înaintate de victimă.

 

Fetiță de doar 10 ani, violată de propriul tată și un unchi. Pedepse grele pentru cei doi violatori, care sunt însă în libertate

 

Un caz la fel de șocant, în care este implicată o fetiță, a avut loc cu doar o zi în vatra Dornei. Atunci, judecătoria Vatra Dornei a anunțat sentința într-un caz de agresiune sexuală extrem de grav. O  fată în vârstă de 10 ani a fost violată de propriul tată și un unchi din partea minorei. Judecătorii au constatat că probele adunate de polițiștii și de procurori sunt suficiente, astfel că au aplicat pedepse mari.

Gheorghe S., tatăl fetei, a primit 15 ani de închisoare pentru viol și 4 ani pentru infracțiunea de „rele tratamente aplicate minorului”, pedeapsa rezultantă de executat fiind de 16 ani și 4 luni de închisoare. Unchiul, Gheorghe B., judecat doar pentru viol, a primit 15 ani de detenție. Cei doi sunt în libertate, sub control judiciar. Decizia Judecătoriei Vatra Dornei nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

 

Fata a povestit cum tatăl ei și un frate al mamei au profitat de ea

 

Fata a fost luată de urgenţă de acasă, în condiţiile în care exista inclusiv suspiciunea că este însărcinată în urma abuzurilor sexuale. Rezultatele de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală au confirmat că minora a fost abuzată sexual. Din fericire, aceasta nu era însărcinată. Polițiștii judiciariști dorneni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, au demarat cercetări destul de ample în acest caz, pentru a se convinge de vinovăția celor acuzați, scrie  monitorulsv.ro 

Totuși, cei doi au fost lăsați  în libertate, sub control judiciar, până când judecătorii se vor pronunța definitiv. Fata a rămas în grija statului, într-un centru de minori. Judecătoria Vatra Dornei a mai decis ca cei doi să achite fetei suma de 10.000 de euro fiecare, daune morale.  Inculpații se bucură încă de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel