Un pompier explică de ce nu trebuie să-ți încarci telefonul în timp ce dormi

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un pompier explică de ce nu trebuie să-ți încarci telefonul în timp ce dormi
Un pompier explică de ce nu trebuie să-ți încarci telefonul în timp ce dormi

Un pompier explică de ce nu trebuie să-ți încarci telefonul în timp ce dormi. Acesta continuă să avertizeze oamenii cu privire la importanța de a nu merge niciodată la culcare în timp ce un dispozitiv este la încărcat.

În acest moment, încărcarea telefonului noaptea este aproape la fel de naturală ca și spălatul pe dinți. Da, există unele persoane care respectă principiul "fără ecran timp de două ore înainte de culcare", dar majoritatea dintre noi încă verifică Twitter sau Instagram până în momentul în care închidem ochii.

Apoi îl băgăm în priza de lângă pat și ne trezim a doua zi ca să o luăm de la capăt.

 

Un pompier i-a îndemnat pe oameni să renunțe imediat la acest obicei

 

Cu toate acestea, un pompier i-a îndemnat pe oameni să renunțe imediat la acest obicei, deoarece spune că ar putea fi diferența dintre viață și moarte.

Într-o postare pe TikTok, un pompier de la Kent Fire Rescue a spus: "Primim o mulțime de întrebări aici, la Kent Fire Rescue, despre motivul pentru care nu ar trebui să încărcați telefoanele peste noapte. Așa că iată care sunt motivele pentru care.

"Numărul unu: nu poți mirosi nimic atunci când dormi, așa că, dacă începe să ardă, focul nu te va trezi.

Numărul doi: este nevoie doar de trei respirații, da, pentru a te lăsa inconștient.

Numărul trei: o mulțime de oameni au încărcătoare de telefon ieftine sau defecte, sau chiar și cele autentice sunt cunoscute ca fiind cele care declanșează incendii.

Dacă puteți, vă sfătuim să vă încărcați telefonul atunci când sunteți acolo și sunteți treaz din punctul de vedere al pompierilor. Este mult mai sigur".

În timp ce în comentarii au existat o mulțime de oameni care au înțeles de unde venea ofițerul, știți, el fiind un expert în materie, nu toată lumea a luat-o atât de în serios.

Unii chiar au comentat că nu au avut niciodată probleme cu încărcătorul lor și că îl folosesc în fiecare noapte.

Răspunzând la unul dintre comentarii, contul lui Kent a spus "Te-am sfătui să nu o faci, dar nu putem impune nimic. Tot ce putem face este să împărtășim sfaturi bazate pe incidente reale. Sperăm întotdeauna că nu veți avea niciodată nevoie de noi".

Totuși, dacă sunteți încă indecis, ar fi bine să aruncați o privire la sfaturile oficiale oferite de Brigada de pompieri din Londra.

 

LFB spune că este vital ca oamenii să fie atenți atunci când folosesc echipamente electrice.

 

Acesta spune: "Bateriile litiu-ion sau bateriile li-ion (uneori numite LIB) sunt baterii ușoare și reîncărcabile care alimentează telefoanele, laptopurile și camerele noastre. Acestea se găsesc în multe dispozitive electrice, de la scutere de mobilitate la țigări electronice, și sunt folosite în siguranță de milioane de oameni în fiecare zi.

Bateriile pot prezenta un risc de incendiu atunci când sunt supraîncărcate, scurtcircuitate, scufundate în apă sau dacă sunt deteriorate. De asemenea, este foarte important să le încărcați în siguranță."

Acesta continuă să avertizeze oamenii cu privire la importanța de a nu merge niciodată la culcare în timp ce un dispozitiv este la încărcat, de a cumpăra întotdeauna încărcătoare și baterii de marcă și de a nu le depozita la temperaturi ridicate sau de a le acoperi, conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel