Un pompier a decedat în incendiile de pădure din Spania

Eduard Pascu |
Data publicării:
Un pompier a murit în incendiile de pădure. Peste 1.000 de persoane au fost evacuate
Un pompier a murit în incendiile de pădure. Peste 1.000 de persoane au fost evacuate

Un pompier a murit joi în timp ce lupta alături de colegii săi pentru a stinge un incendiu de pădure în sudul Spaniei, unde aproape o mie de persoane au fost evacuate şi o importantă axă rutieră a fost închisă, au anunţat autorităţile spaniole, citate de AFP.

Pompierul în vârstă de 44 de ani făcea parte dintre cele aproximativ 400 de efective mobilizate împotriva incendiului, care a izbucnit miercuri seară în munţii Sierra Bermeja, în provincia Malaga, a precizat guvernul regional din Andaluzia într-un comunicat, transmite Agerpres.

Focarul este extrem de periculos, a dezvăluit Carmen Crespo, ministrul Mediul din regiunea Andaluzia, într-o conferinţă de presă, subliniind dificultăţile cu care se confruntă pompierii spanioli în tentativa lor de a controla incendiul.

Eforturile lor sunt susţinute de 29 de avioane care aruncă din aer cantităţi mari de apă deasupra zonei cuprinse de flăcări.

Potrivit guvernului regional andaluz, circa 1.000 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor ca măsură de precauţie, în principal în municipalitatea Estepona, o zonă foarte apreciată de pensionari şi de turiştii britanici.

Contactate de televiziunea publică spaniolă TVE, mai multe persoane evacuate au spus că au avut la dispoziţie doar câteva minute înainte de a-şi părăsi locuinţele.

Potrivit pompierilor spanioli, combaterea incendiului este îngreunată de pantele abrupte şi de vânturile puternice, cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră.

Autorităţile locale consideră că ar putea fi vorba despre un incendiu voluntar, întrucât flăcările s-au aprins în mai multe zone în acelaşi timp. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel