Un politician ucrainean "trădător" care a trecut de partea lui Putin a fost ucis cu o pușcă de vânătoare, iar soția sa a fost înjunghiată mortal

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un politician ucrainean "trădător" care a trecut de partea lui Putin a fost ucis cu o pușcă de vânătoare, iar soția sa a fost înjunghiată mortal
Un politician ucrainean "trădător" care a trecut de partea lui Putin a fost ucis cu o pușcă de vânătoare, iar soția sa a fost înjunghiată mortal

Un politician ucrainean "trădător" care a trecut de partea lui Vladimir Putin atunci când acesta a ordonat invazia Ucrainei ar fi fost ucis cu o pușcă de vânătoare, în timp ce soția sa a fost înjunghiată mortal în locuința lor din regiunea ocupată Kherson.

Oleksiy Kovalyov, în vârstă de 33 de ani, un înalt funcționar însărcinat cu agricultura în administrația militaro-civilă numită de Moscova în Kherson, a fost ucis duminică cu o pușcă de vânătoare la reședința sa din orașul Hola Prystan.

Soția sa, în vârstă de 38 de ani, a fost, de asemenea, înjunghiată și a fost decapitată în timpul atacului, înainte de a muri la spital, relatează presa locală. 

Oficialii ruși au declarat că vor investiga atacul, cel mai recent dintr-o serie de aparente asasinate ale unor oficiali susținuți de Moscova în zonele ocupate.

 

Se crede că cei doi soți au fost uciși de o echipă de asasini, potrivit presei locale

 

După o tentativă anterioară de asasinat eșuată, Kovaliov le-a spus sfidător dușmanilor săi ucraineni: "Nu mă veți opri".

Oficialul ucrainean Serhiy Khlan a anunțat: "Fostul deputat și trădător Oleksiy Kovalyov a fost ucis".

Un canal Telegram condus de jurnalistul ucrainean Andrei Tsaplienko a confirmat: "Trădătorul, colaboratorul și fostul deputat al poporului Oleksiy Kovalyov a fost împușcat mortal în propria casă. Ocupanții au început percheziții intensive și verificări de documente. Fiți atenți, ucraineni.”

Asasinarea oficialului și a partenerei sale este cea mai recentă ucidere a mai multor ucraineni care au ocupat funcții administrative sau de poliție sub comanda forțelor de ocupație ale lui Putin. 

Oficialii instalați de Rusia au declarat că un șef adjunct al poliției rutiere din orașul Berdyansk, din sudul Ucrainei, a murit vineri la spital după ce a fost rănit în explozia unei bombe.

 

Alte cinci presupuse asasinate au fost raportate în regiunea Kherson

 

Alte cinci presupuse asasinate au fost raportate în regiunea Kherson, Ucraina fiind acum angajată aici într-o contraofensivă pentru a recâștiga teritoriul de la ruși.

Primarul capitalei regionale, orașul Kherson, Vladimir Saldo, se afla în comă într-un spital din Moscova după o presupusă otrăvire.

Luna trecută, președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy, și-a demis șeful spionajului și procurorul general, invocând zeci de cazuri de colaborare cu Rusia de către oficiali din agențiile lor.

Kovaliov a fost numit vicepreședinte pentru agricultură în regiunea cheie a cerealelor. El trecuse de partea cealaltă în aprilie.

O tentativă anterioară de atentat la viața lui Kovaliov - care înainte de război era deputat în cadrul partidului de guvernământ Avocatul Poporului din Kiev - eșuase, ceea ce a dus la un mesaj de pe patul său de spital în iunie.

După un atentat cu mașină capcană, el a dat vina pe SBU, serviciile secrete ucrainene, și a spus sfidător într-un videoclip: 'Sunt în viață, sunt sănătos. Intenționez să mă întorc la muncă luni. Nu m-au speriat și îmi propun să continui să lucrez.

Să fiu alături de oamenii mei și să lucrez în circumscripția mea electorală până când îmi expiră atribuțiile în 2023. Pentru dușmanii mei și pentru cei care au plănuit acest sabotaj - nu mă veți opri.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel