Un pescar a prins un pește de 2,5 metri și 150 de kilograme, mai mare chiar decât el. Specia peștelui te va uimi

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un pescar a prins un pește de 2,5 metri și 150 de kilograme, mai mare chiar decât el. Specia peștelui te va uimi / Foto: Captură video youtube
Un pescar a prins un pește de 2,5 metri și 150 de kilograme, mai mare chiar decât el. Specia peștelui te va uimi / Foto: Captură video youtube

Un vânzător de pește a fost eclipsat de un ton roșu rar de 2,5 metri, atât de mare încât a trebuit să-l taie pe podea. 

Peștele rar a ajuns să cântărească 150 de kilograme la Eddie's Seafood Market din Edinburgh. Era atât de mare încât a trebuit să fie tăiat pe jos pentru că nu încăpea pe tejghea - iar maestrul filetier William Elliot, 48 de ani, care are 1,75 m înălțime, părea micuț lângă el, conform Daily Mail

Peștele rar a fost vândut pentru "câteva mii" la un restaurant de sushi de lux din Edinburgh, după ce a fost filetat pe 14 iunie și a durat două ore.

Campbell Mickel, în vârstă de 51 de ani, a cumpărat peștele rar de la comercianți din Barcelona pe 10 iunie - și a spus că a fost atât de entuziasmat încât nu a putut dormi până la sosirea lui. Poze AICI.

 

A fost nevoie de patru oameni pentru a trage tonul uriaș în vitrina de la piața de pește

 

Campbell a declarat că, în mod normal, nu ar fi recomandat consumul de ton roșu, dar a precizat că peștele de 2,5 metri a fost crescut în crescătorie și nu capturat în mediul natural.

Acesta a fost capturat la o vârstă fragedă și crescut într-un țarc din Marea Mediterană până la maturitate înainte de a fi vândut.

Campbell a fost rugat de proprietarul unui restaurant de sushi să aprovizioneze bucătarii de sushi cu ton roșu, pe care l-a descris ca fiind "homar, caviar și șampanie în același timp".

El a petrecut aproape trei luni încercând să găsească peștele, despre care a spus că valorează mii de dolari. Tonul va fi supercongelat la minus 60 de grade Celsius de către bucătarii de la restaurantele de sushi Bentoya și Kenji pentru a-i proteja calitatea.

Campbell a declarat: "A fost nevoie de patru dintre noi pentru a încerca să îl expunem, dar a trebuit să ne luptăm cu el, nu poți să îl iei în brațe deloc și este foarte alunecos. Nu poți înțelege dimensiunea acestui pește până nu-l vezi în realitate.

L-am cumpărat vineri din Barcelona și a ajuns în Marea Britanie luni, după ce a fost transportat peste noapte - nu am dormit deloc, eram atât de emoționat. Tonul roșu este o specie pe cale de dispariție, așa că, în mod normal, nu am recomanda consumul lui.” Poze AICI.

 

Peștele cântărește 150 kg și are o lungime de aproximativ 2,5 metri

 

Dar acesta a fost prins când era tânăr și a fost crescut până la maturitate într-un țarc - deci este clasificat ca fiind de crescătorie și nu sălbatic.

„A fost crescut în Marea Mediterană, în largul coastei de est a Spaniei. L-am cumpărat prin intermediul unor comercianți din Barcelona, care s-au ocupat de tot ce era necesar pentru a-l aduce în Marea Britanie.”, spune pescarul.

„M-a costat mii de euro. A fost vândut unui client, un restaurant de sushi, care îl va supraîngheța la minus 60 de grade pentru a proteja calitatea sa. Clientul m-a rugat să localizez peștele pentru el și am lucrat la el timp de două sau trei luni.

Furnizăm restaurante de sushi în Edinburgh, Glasgow și Dundee, dar în mod normal nu ne ocupăm de ton roșu. Dar pentru că acesta era un produs de crescătorie, am vrut să-l încerc.

Pentru un restaurant de sushi, acest pește este cât se poate de bun, este crème de la crème - este homar, caviar și șampanie, toate într-o singură masă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel