Un pasager francez dintr-un tren internaţional a fost prins cu canabis în România

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un pasager francez dintr-un tren internaţional a fost prins cu canabis în România / Foto: Unsplash
Un pasager francez dintr-un tren internaţional a fost prins cu canabis în România / Foto: Unsplash

Un pasager care călătorea în trenul internaţional care circulă pe ruta Budapesta - Bucureşti a fost prins de poliţiştii de frontieră arădeni că avea canabis asupra sa, cazul fiind preluat pentru cercetări de către procurorii DIICOT.

Trenul a fost verificat la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, printre pasagerii verificaţi fiind şi un cetăţean francez în vârstă de 41 de ani.

"În urma controlului efectuat de poliţiştii de frontieră, s-a constatat că în interiorul bagajului de mână se aflau trei pungi transparente din plastic, care conţineau o substanţă vegetală de culoare verde-oliv, cu miros înţepător. Existând suspiciuni că respectiva substanţă este interzisă la deţinere, cetăţeanul francez a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări şi verificări suplimentare. S-a solicitat sprijin lucrătorilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Arad şi s-a stabilit că cele trei pungi transparente conţin muguri de substanţă vegetală, presupusă a fi canabis şi cântăresc aproximativ 35 de grame", a informat, miercuri, Poliţia de Frontieră Arad.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism fac cercetări pentru de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Vezi și

 

11 persoane arestate în Spania și Franța pentru că au transportat canabis cu avionul în Europa

 

Garda Civilă spaniolă (Guardia Civil) și Poliția Națională franceză (Police Nationale/OFAST), cu sprijinul Europol, au reușit să destructureze cu succes un grup infracțional organizat implicat în traficul de droguri și spălarea de bani la sfârșitul anului 2021. 

Confiscările includ

Droguri: 2 400 kg de hașiș, 112 kg de marijuana

Vehicule și benzină: 6 autoturisme, 4 motociclete, 2 camioane, 2 remorci, 4 elicoptere modificate pentru a transporta canabis, 4 000 de litri de benzină.

Armament: 1 mitralieră, 2 pistoale, 1 pușcă de vânătoare, 2 veste antiglonț

Electronice: 2 mașini de numărat bani, 1 inhibitor de frecvență, 1 detector de frecvență, 30 de telefoane

Bani: 2 355 EUR în numerar

 

Contrabandă cu canabis cu elicoptere pe Mediterana 

 

Rețeaua infracțională era implicată în traficul de hașiș și marijuana din Maroc către sudul Spaniei, înainte de a introduce drogurile în Franța. Anchetatorii au detectat că suspecții foloseau până la cinci identități false pentru fiecare persoană. Suspecții au transportat drogurile din Maroc cu ajutorul unor elicoptere modificate.

Rețeaua a introdus apoi drogurile în Franța prin metoda "go fast" (folosind vehicule cu numere de înmatriculare false) sau prin ascunderea canabisului în încărcături legale transportate cu camioane grele. O urmărire auto în Spania a dus la descoperirea a 329 kg de hașiș ascunse într-un vehicul privat. Șoferul a atins viteze de până la 180 km/h în timp ce încerca să scape de garda spaniolă. În cele din urmă, acesta a fost arestat împreună cu alte trei persoane. Ofițerii spanioli au descoperit 266 kg de hașiș la adresa la care era înregistrată mașina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel