Un parașutist a supraviețuit în urma unei căderi de la 2.000 de metri fără parașută: „M-am gândit: Dumnezeu mă urăște”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un parașutist a supraviețuit în urma unei căderi de la 2.000 de metri fără parașută: „M-am gândit: Dumnezeu mă urăște” / Foto: Unsplash
Un parașutist a supraviețuit în urma unei căderi de la 2.000 de metri fără parașută: „M-am gândit: Dumnezeu mă urăște” / Foto: Unsplash

Un parașutist a supraviețuit căderii de la 2.000 de metri după ce o cascadorie complexă a mers prost, lăsându-l cu două parașute defecte.

Craig Stapleton în vârstă de 51 de ani, era un parașutist experimentat din nordul Californiei și făcea ceea ce îi plăcea.

El a sărit dintr-un avion la aproximativ 8.000 de metri în Lodi, California, la 10 martie 2013, împreună cu prietena sa Katie Hanson. Cei doi încercau ceea ce este cunoscut sub numele de "steagul din avionul coborât", care este o cascadorie de lansare a steagului în care parașutele lor aterizează la sol, urmată de un steag care aterizează în sus pe un șnur.

Stapleton a declarat că dacă cascadoria ar fi decurs conform planului, atunci ar fi fost o "demonstrație frumoasă".

 

„Știam că o să mor”

 

Dar lucrurile nu au mers deloc conform planului pentru pasionatul de parașutism, deoarece ambele parașute au cedat, lăsându-l să cadă la pământ rugându-se pentru viața sa.

El a declarat pentru ABC News: "M-am gândit: 'Dumnezeu mă urăște - am simțit că nimic nu merge bine aici. Știam că o să mor. M-am gândit: "Dacă voi supraviețui, voi avea luni de zile de reabilitare, spitale... nimic distractiv din nou".".

De fapt, aceasta nu era prima dată când Stapleton încerca această cascadorie periculoasă, fiind ceva ce a făcut de multe ori de-a lungul celor 25 de ani de experiență în parașutism.

Dar lucrurile se îndreptau spre o tragedie la doar câteva secunde după ce cei doi au părăsit avionul, deoarece amândoi au pierdut viteza necesară pentru a efectua cascadoria.

Viteza lui Stapleton a fost prea mare, în timp ce cea a lui Hanson a fost prea mică.

Stapleton a declarat pentru ABC News că piciorul său a zburat în agitație în timp ce își verifica echipamentul, lăsând șnurul să meargă în direcția greșită.

În acest moment, Stapleton a știut că are probleme: "Mi-am zis: "Omule, asta e ca un salt prost de student. Nu-mi vine să cred că se întâmplă așa ceva. Dacă treci prin echipament și ai o răsucire, de obicei nu este o problemă atât de mare.

Dar cu steagul și cu șnurul, am drogat echipamentul prin grupul de înălțătoare și a făcut ca lucrurile să funcționeze defectuos. Trăgeam de el, îl trăgeam, încercând să desfac nodul."

 

Parașutistul a aterizat într-un rând de struguri, salvându-ți viața

 

Stapleton a trecut apoi la planul b, care era parașuta auxiliară, deși aceasta s-a blocat în parașuta sa principală. Așa că Stapleton a continuat să se prăbușească, știind că timpul se scurgea pentru a se salva.

Totuși, Stapleton a fost cel mai norocos om în viață în acea zi, deoarece a aterizat într-un rând de struguri, într-un pământ proaspăt arat.

El a adăugat: "Îmi amintesc că m-am simțit ușurat pentru că eram încă în viață. Nu m-a omorât pe loc, îmi amintesc că eram foarte fericit că eram în pământ. M-am rostogolit pe spate - m-a lăsat fără suflu - pentru a lua câteva secunde să mă adun. Îmi auzeam coechipierii venind", conform Ladbible.

În mod remarcabil, Stapleton nu a suferit răni majore - descoperind că avea un umăr dislocat și câteva lovituri și vânătăi când a mers la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel