Un oraș din România, pe locul şase în clasamentul "European best destinations"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Oraşul Oradea a reuşit, în urma voturilor a peste 500.000 de turişti din întreaga lume, să ocupe locul şase în topul destinaţiilor potrivite atât pentru călătoriile de tip city-break, cât şi pentru vacanţele prelungite, se arată într-o postare pe contul de Facebook al Ministerului Turismului.

Conform clasamentului "European best destinations", Oradea este considerat un model pentru multe dintre destinaţiile din România, cu un peisaj arhitectural surprinzător şi un program cultural divers.

Clasamentul include destinaţii din ţări precum Spania, Franţa, Belgia şi România reuşind să surclaseze ţări precum Anglia, Italia, Grecia sau Austria.

Desemnat anul acesta cea mai frumoasa frumoasă destinaţie art nouveau din Europa, Oradea merită să se afle pe lista de destinaţii turistice care trebuie vizitate cel puţin o dată în viaţă, mai spun reprezentanţii ministerului. 

Potrivit siteului „European best destinations“, Oradea este „un oraș care se bucură pe deplin de fiecare anotimp și care pompează energie vie într-un peisaj arhitectural surprinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinații din regiune pentru un turism lent și lipsit de stres“.

Un oraș din România, pe locul şase în clasamentul "European best destinations"

 

 Oradea este orașul tinerilor, al sănătății și al relaxării. În topul Reader's Digest, Oradea se află pe primul loc pentru oamenii săi veseli, iar în mediul online a fost votat, în 2014, ca fiind "Cel mai frumos oraș din România". Impulsionând o agendă incredibilă de evenimente care se întinde pe tot parcursul anului, Oradea este destinația perfectă pentru turiștii de city break. Orașul este încântat să ofere vizitatorilor săi, în fiecare anotimp, experiențe de neegalat în timpul târgului de Paște, al festivalului internațional de muzică clasică.

Cu aproape 30 mp de spațiu verde pe cap de locuitor, Oradea este capitala verde a României. Râul Crișul Repede traversează orașul, oferind priveliști frumoase și o promenadă pe o lungime considerabilă. Pistele de biciclete construite în ultimii ani urmează linia râului, iar cele 2 milioane de de metri pătrați de spațiu verde vă vor transforma plimbarea într-o adevărată cură de oxigen“, se mai arată în descriere despre Oradea a clasamentului.

Municipalitatea orădeană a reușit să onoreze orașul regilor și al mătăsarilor glorioși, să creeze o destinație atractivă pentru turiști și investitori străini, să ofere un oraș verde în care vizitatorii se pot bucura de un ritm de viață lent. Acum, Oradea pășește în viitor, se uită cu nerăbdare spre orașul tinereții și al festivalurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel