Un oraș din Italia se oferă să plătească chiria celor care se mută acolo

Un orașel pitoresc din sudul Italiei se oferă să plătească chiria noilor locuitori timp de 2 ani, pentru a încuraja creșterea populației, informează The Independent.

Teora are o abordare diferită față de restul orașelor italiene care încearcă să atragă străini. Autoritățile sunt de părere că vânzarea caselor cu 1 euro nu reușește să-i atragă decât pe cei care doresc case de vacanță, așa că au venit cu un plan nou: noii locuitori vor primi un ajutor lunar de 150 de euro, timp de doi ani, pentru a plăti chiria. Altfel, pot primi un ajutor de 5.000 de euro pentru a cumpăra o locuință.

Teora vrea să atragă familii, iar doar cei care au cel puțin un copil sunt invitați să aplice. Totodată, cei care sunt interesați de ajutorul de la primărie trebuie să se angajeze să locuiască în orașel cel puțin trei ani.

„Nu cred în vânzarea caselor cu 1 euro, asta nu stimulează oamenii să rămână în oraș", spune Stefano Farina, primarul din Teora.

 

Teora măsoară doar 1.500 de locuitori

 

Populația din Teora a avut mult de suferit după un cutremur din 1980, iar în prezent măsoară doar 1.500 de locuitori. În medie, în Teora se nasc anual 2 copii și mor 20 de oameni, majoritatea de bătrânețe.

Chiar și cu ajutorul autorităților locale, noii veniți vor trebuie să plătească o sumă mică pentru chirie. Prețul mediu în Teora este de 200 de euro pe lună, deci 50 de euro va fi contribuția lor.

Cei care vor alege să cumpere proprietăți vor avea opțiuni la 30.000 de euro, dar prețul acestora va scădea la 25.000 cu ajutorul de la primărie. Spre deosebire de casele oferite la 1 euro, casele de vânzare în Teora sunt în stare bună și nu necesită renovări costisitoare, fiind reconstruite după cutremur.

Deși o mare parte din moștenirea culturală și istorică din Teora a fost distrusă de cutremur, încă există un amfiteatru, fântână, o moară și o biserică veche cu altar în aer liber.

Teora se află într-o zonă de deal cu multă verdeață din regiunea Campania.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy