Un șofer român care transporta colete s-a RĂTĂCIT pe munte în Austria, în timp ce căuta o scurtătură spre Italia

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un șofer român s-a rătăcit pe o cărare de munte în Austria. În încercarea sa de a ajunge în Bologna, Italia, acolo unde avea de livrat pachete de la firma Amazon, tânărul a luat-o pe o potecă forestieră și acolo a rămas până la sosirea pompierilor. 

Un șofer român care transport colete Amazon s-a rătăcit pe munte în Austria, în timp ce căuta o scurtătură spre Bologna, Italia, relatează publicația austriacă Kronen Zeitung.

Incidentul s-a petrecut luni, 22 iunie, atunci când tânărul a fost dirijat greșit de sistemul de navigație prin GPS. El a vrut să treacă prin pasul Resia, însă tunelul Landecker e închis pentru lucrări.

La miezul nopții, șoferul s-a trezit ghidat de GPS la sud de Landeck, spre Gramlachweg. În ciuda drumului foarte prost, românul nu s-a lăsat descurajat și a continuat să meargă, urcând până la 1100 de metri altitudine, prin pădure. Când s-a împotmolit în noroi, tânărul a încercat să scoată singur mașina de acolo, dar a eșuat.

A doua zi, la 18.30, când și-a dat seama că situația e gravă, s-a dat bătut și a apelat serviciile de urgență.

"E de neînțeles cum a ajuns până aici"

 

"Șoferul a mers pe o potecă forestieră către Thial, dar acolo există doar un refugiu. E de neînțeles cum a ajuns până aici, având în vedere cât de dificil e traseul", a declarat Christian Mayer, șeful pompierilor din Landeck.

Pompierii au intervenit cu patru autospeciale și 18 oameni pentru a putea scoate duba plină de colete. Salvatorii au săpat cu lopețile în jurul roților, apoi vehiculul a fost tras cu un troliu. Operațiunea de salvare a durat o oră și jumătate, iar la coborâre românul n-a mai întâmpinat incidente.

Totuși, în prima localitate el a trebuit să oprească și să schimbe un cauciuc deteriorat, pentru a-și continua călătoria spre Italia.

sofer roman ratacit munte austria

sursa foto: zoom-tirol.at

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel