Un nou protest al ROMÂNILOR din Diaspora, pe 10 august. Au primit APROBARE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un nou protest al românilor din Diaspora va avea loc pe 10 august, la un an de la manifestația pașnică înecată în gaze lacrimogene de jandarmi. Dacă anul trecut autoritățile și Guvernul au insistat pe faptul că protestul nu a fost autorizat, de data aceasta demersurile au fost făcute din timp și mitingul are undă verde de la Primăria Capitalei. 

Cel care și-a asumat protestul este Tommy Tomescu, un medic stomatolog rezident în Marea Britanie, directorul Centrului Comunitar Român din Londra și prim-vicepreședinte al Consiliului Românilor de Pretutindeni.

„Am semnat, avem aprobare tehnică”, a anunțat astăzi pe Facebook Tommy Tomescu. Întrebat de Ziare.com dacă a avut probleme în obținerea aprobării, Tomescu a răspuns „mici șicane”.

Amintim că românul a depus cererea de aprobare a mitingului, cu 9 luni înainte ca acesta să aibă loc, pe 12 noiembrie 2018, iar pe 8 ianuarie 2019 a discutat cu Comisia de Ordine Publică din cadrul Primăriei Municipiului București condițiile pentru buna desfășurare a noului miting al Diasporei.

Citește și ROMÂNII din Diaspora au venit ACASĂ. PROTESTUL anunțat în Piața Victoriei a ÎNCEPUT. „Ne-au stins lumina și ne țin pe întuneric" (VIDEO)

După ce nu a primit răspuns în termenul legal, a anunțat că a depus o cerere de chemare în judecată a primarului general Gabriela Firea la Tribunalul București.

Acum, protestul e aprobat și merge înainte. Tomescu a anunțat că 250.000 de persoane vor fi pe 10 august în Piața Victoriei la București, iar „scopul adunării publice îl constituie manifestarea protestului în legătură cu problemele Diasporei și a politicilor care au dus la crearea și menținerea acestor probleme”.

„În data de 8 ianuarie 2019 am participat la întâlnirea cu Comisia de ordine publică din cadrul Primăriei Municipiului București, unde s-au discutat verbal, timp de câteva ore, aspectele tehnice ale unei posibile pregătiri a mitingului Diasporei.

Citește și Protestul ROMÂNILOR din DIASPORA la Bruxelles: „Nu cedăm! Fiți pregătiți!" (VIDEO)

Pe bază acestei discuții noi am pregătit și am propus un protocol comisiei.

În data de 11 februarie 2019 am venit și am discutat pe bază protocolului de 12 pagini propus de noi. S-au făcut niște mici ajustări și, în final, toți membrii comisiei au fost de acord și au semnat acest protocol împreună cu mine, în calitate de reprezentant al organizatorilor”, a declarat astăzi, pentru Ziare.com, Tomescu.

El a creat și Grupul de Analiză Aprofundată, Realizare Raport și Prezentare pe Scena Mitingului a Problemelor Diasporei și îi invită să se înscrie pe toți cei care vor să se implice în organizare și participare la mitingul de anul acesta.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel