Un nou cutremur cu magnitudinea de peste 7 în Turcia - VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Comunitatea turcă din Germania s-a mobilizat să trimită ajutoare pentru victimele cutremurului (Sursa foto: Agerpres)
Comunitatea turcă din Germania s-a mobilizat să trimită ajutoare pentru victimele cutremurului (Sursa foto: Agerpres)

Un nou cutremur de peste 7 s-a produs în Turcia, luni, la prânz. 

Un nou seism cu magnitudinea 7,6 s-a produs luni în sud-estul Turciei, a anunţat Autoritatea de Gestionare a Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD) din Turcia, transmite Reuters.

Epicentrul noului cutremur, produs la ora 10:24 GMT, la o adâncime de 7 kilometri, se află în Elbistan, în provincia Kahramanmaraş, situată la 80 de kilometri de epicentrul primului cutremur, care a avut loc luni la ora locală 4:17 (1:17 GMT).

Un cutremur s-a produs luni şi în capitala siriană Damasc, au anunţat mass-media de stat, fără a oferi alte detalii, în timp ce presa irakiană a transmis că locuitorii provinciilor irakiene Dohuk şi Mosul şi ai oraşului kurd Erbil au relatat că au resimţit un seism uşor.

 

 

Sute de morţi şi răniţi în Turcia şi Siria în urma unei serii de seisme

 

Un seism cu magnitudinea 7,8 a lovit luni Turcia şi Siria şi a provocat 912 morţi şi peste 5.000 de răniţi, au anunţat autorităţile din ambele ţări. Seismul a avut loc la ora locală 04.17 (01.17 GMT), la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri. Comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a anunţat luni într-un mesaj postat pe Twitter, că Bruxellesul a activat Mecanismul de Protecţie Civilă al UE şi că echipe de salvatori din România şi Regatul Ţărilor de Jos se deplasează deja către zona afectată de cutremur.

Cel puţin 912 persoane au murit, iar alte peste 5.000 au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 7,8 produs în centrul Turciei la primele ore ale zilei de luni, conform cifrelor anunţate de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel