Un mall din Cluj a rămas fără fast-food-uri. ANPC le-a închis timp de 6 luni după ce a găsit gândaci și mâncare expirată

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Inspectorii ANPC au găsit gândaci, produse expirate și vitrine ruginte în fast-food-urile controlate
Inspectorii ANPC au găsit gândaci, produse expirate și vitrine ruginte în fast-food-urile controlate

Mai multe restaurante de tip fast-food din Iulius Mall Cluj-Napoca au fost închise de inspectorii ANPC, care au găsit grave nereguli: gândaci, produse expirate, vitrine ruginite.

Mai multe fast-food-uri din Iulius Mall Cluj-Napoca au fost închise în urma unor controale efectuate de inspectorii de la Protecția Consumatorilor.

Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Sebastian Hotca, a anunțat măsuri dure luate față de mai multe fast-food-uri de la Iulius Mall Cluj, unde au fost descoperite mai multe nereguli.

”În cadrul acțiunii de control desfășurată ieri după-amiază, 11.01.2023, în zona de food de la Iulius Mall din Cluj Napoca au fost descoperite aceleași abateri pe care comisarii din ANPC din Cluj le-au constatat și în urmă cu doar o lună (gândaci, coșuri de gunoi și tomberoane fără capac langă zona de preparare, vitrine ruginite, produse expirate etc).

Pornind de la operatori economici din rețele internaționale până la cei naționali, aceștia manifestă o lipsă totală de respect față de consumatori, motiv pentru care s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii, iar în cazul celor cu abateri repetate s-a propus închiderea pe o perioadă de 6 luni”, a spus Hotca, citat de cluj24.ro.

Ce restaurante au fost controlate

 

Au fost controlate restaurantele SC Corebos SRL (Spartan), SC Premier Restaurant Romania SRL (McDonalds), SC SPS Impex SRL (Roua), SC Dabo TM SRL, SC Iulius Han SRL (Casa Dacilor), SC Paprika Food SRL, SC Maddo Corporation SRL, SC MLD Trade & Services SRL, SC California Fresh Flavors SRL, SC Deliciul Cartofilor SRL, SC Biobox SRL, SC Sattva SRL (Dashi), SC VO Chef SRL, SC LunchBox SRL, SC Cartofiseria SA, SC US Food Network SA (KFC), SC Gambei SRL (Shanhai), SC NP Iulius SRL (Noodles Pack), SC Darcon Sea Food SRL (Nordsee), SC Milenium Landcsape Development SRL (Busola), potrivit comunicatului de presă al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj.

Ținând cont de neregulile constatate, echipele de control au aplicat 15  amenzi contravenționale în cuantum de 370.000 lei.

„Companiile au remediat cu celeritate deficiențele, astfel încât la recontrolul desfășurat pe data de 12.01.2023, comisarii clujeni au constatat ducerea la îndeplinire a măsurilor complementare și au dispus redeschiderea unităților. Comisarii CJPC Cluj vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare. Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate atât în timpul controlului inițial, cât și după remedierea deficiențelor.”, potrivit Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor CLUJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel