Un loc din România în topul destinațiilor de vacanță

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Britanicii nu vor să mai audă de Dracula și castele bântuite. Vezi ce promovează agențiile de turism străine.

"Lasă crucea deoparte şi scapă de căpăţâna de usturoi! Nu vei avea nevoie de ele în Transilvania zilelor noastre, care distruge orice stereotip mai repede ca zborul liliecilor. Într-adevăr caii şi căruţele încă străbat drumurile de ţară, dar vei surpins de super bolidurile care le depăşesc în viteză pentru a duce turişii la locurile de cazare cochete. Contele Dracula este depăşit de numărul tot mai mare de galerii de artă, pârtiile excelente de ski şi plimbările epocale prin natură." Aşa arată descrierea jurnaliştilor britanici care încearcă să demitizeze imaginea legată de castele bântuite şi să promoveze o altfel de Transilvanie, vie şi mereu surprinzătoare.


Cititorii mai află despre mâncarea şi băutura autentică, despre tradiţii, atracţii turistice, locuri de cazare şi mijloace de transport.

 


A doua recomandare a Lonely Planet este West Iceland, aflată la doar două ore de mers cu maşina de capitala Islandei. Turişii care adora peisajele spectaculoase vor avea ce vedea: de la natura sălbatică, până la vulcani, câmpuri de lavă şi cascade uriaşe

 


Numărul trei în preferinţele turiştilor este Cuba, mai exact Valle de Viñales, centrul agriculturii cubaneze. este destinaţia perfectă pentru cei care vor să scape de imaginea comandantului Che Guevara şi Plaza de la Revolucion. Cuba are multe de oferit când vine vorba de muzee, arhitectură, istorie, muzică şi gastronomie, dar peisajele de ţară vă vor impresiona cu siguranţă.

 


Friuli este următoarea destinaţie de vacanţă pe care trebuie să o aveţi în vedere, dacă vreţi să vizitaţi Italia. Recunoscută pentru suprafeţele întinse cultivate cu viţă de vie, podgorii şi crame ‘Friuli’ este destinaţia perfectă pentru o vacanţă rustică cu specific italian, în care vinul şi buna dispoziţie sunt nelipsite.

 


Nu în ultimul rând, Waiheke Island din Noua Zeelandă, cunoscută de asemenea pentru podgoriile întinse are nenumărate atracţii pentru turişti. Insula străjuită de vulcanul Rangitoto, este la doar 35 de minute cu feribotul de centrul Aucklandului. Plajele sunt de o frumuseţe tulburătoare. Aici veţi fi înconjuraţi de lux şi atmosferă bohemiană.

 

SURSA: LONELY PLANET

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel