Un lider PSD dă de înțeles că social-democrații vor PIERDE Guvernarea: Sunt foarte multe FORȚE

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, miercuri, că forța care își asumă destrămarea coaliției ar trebui să vină la guvernare, iar PSD să renunțe la aceasta. Liderul social-democrat a afirmat că PSD încearcă să găsească o variantă pentru a duce la bun sfârșit programul de guvernare.

„Sunt foarte multe forțe interesate în căderea guvernului, forțele acestea care nu sunt forțe politice nu au nicio responsabilitate. Sunt formatori de opinie, sunt diverse organizații, nu discut de partidele de opoziție că acesta este rolul lor, să critice guvernarea și evident să își asume guvernarea dacă reușesc să destrame o coaliție.(...) A guverna cu un guvern minoritar la dispoziția tuturor forțelor politice din parlament, fără să poți forma o linie a programului pe care ți l-ai asumat nu poate duce la vreun câștig electoral. Dacă cineva își asumă respnsabilitatea de a destrăma coaliția majoritară este clar că și PSD, ca și componentă al acestui aliat, al coaliției, pentru a asigura majoritatea parlamentară, să renunțe la guvernare și să vină cei care au propus această destrămare”, a declarat Dumitru Buzatu, la Digi24.

Liderul PSD Vaslui a adăugat că PSD vrea să găsească o variantă pentru a finaliza programul de guvernare.

„ E foarte greu pentru mine să înțeleg limbajul utilizat în ultima vreme. Am auzit chiar astăzi spunându-se că PSD este convins că nu va ieși ALDE de la guvernare. Cum adică, cum vine treaba asta? Noi am spus un singur lucru, că noi nu vom provoca ieșirea de la guvernare. Ceea ce va face o altă formațiune politică, componentă a coaliției depinde de ceea ce gândesc oamenii care alcătuiesc formațiunea politică respectivă și de calculele pe care și le-au făcut. Încercăm să găsim varianta optimă pentru a fi dus la bun sfârșit acest program de guvernare. Cetățenii români să înțeleagă după ce va guverna PNL și USR, să poată compoara și ei și vor vedea cine va guverna mai bine”, a susținut Buzatu.

Premierul Viorica Dăncilă va avea o întâlnire, miercuri, cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX. Discuțiile vor viza situația coaliției PSD-ALDE, după ce în ultima perioadă cele două partide s-au atacat reciproc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel