Un lăstar din teiul lui Eminescu, plantat la Viena

Echipa Stiri Diaspora , Echipa Stiri Diaspora / 26 oct 2017 Salveaza PDF Comentarii

Ieșenii sunt mândri! Mirosul dulce al florii de tei se va simți și în cel mai important parc din Viena.

 

 

În cadrul zilelor Mihai Eminescu la Viena, un lăstar din teiul poetului a fost plantat în cel mai important parc al Vienei, Stadtpark. Plăcuța comemorativă ce stă la poalele teiului eminescian le va aduce aminte tuturor trecătorilor că marele Eminescu a petrecut una dintre cele mai importante perioade ale vieții sale la Viena.

 

Inițiativa i-a aparținut Laurei Hant, președintele Asociației ”Mihai Eminescu” din Viena, care s-a ocupat personal de preluarea micului vlăstar din Parcul Copou din Iași, unde se află teiul, de mai bine de mai bine de 500 de ani. Pe la umbra arborelui secular s-au plimbat Ion Creangă, Veronica Micle, Mihai Eminescu și nu numai.

 


 

 

Evenimentul emoționant a avut loc pe o ploaie venită parcă să ajute la înrădăcinarea micului vlăstar eminescian. Au fost prezenți Excelențele Sale Bogdan Mazuru și Victor Osipov, ambasadorii României și a Republicii Moldova în Viena, Mihai Chirica, primarul Iașului și Irina Cornișteanu, directorul Institutului Cultural Român din Viena.

 

 


Peste câțiva ani, trecătorii parcului vienez vor putea simți mirosul nemaiîntâlnit al florii dulci de tei. În urmă cu patru ani, în fața Bisericii Ortodoxe Române din Simmering, Asociația ”Mihai Eminescu” îi aducea un prim omagiu marelui poet, prin dezvelirea bustului.

 

Detalii și imagini de la eveniment găsiți pe Agenția de Presă Diaspora Azi.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25