Un italian a vrut să scape de închisoare și a „fugit” în România. Polițiștii l-au prins la Aeroport

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:
Un italian a fost arestat pe Aeroportul Catania când se întorcea din România
Un italian a fost arestat pe Aeroportul Catania când se întorcea din România

Un italian a vrut să scape de cercetare penală și a fugit în România, dar a fost rapid arestat de polițiștii de frontieră, pe Aeroportul din Catania, când italianul de întorcea din țara noastră.

Polițiștii de frontieră l-au arestat pe italianul care se întorcea din România. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, avea deja mandat de arestare pentru tâlhărie, faptă comisă în urmă cu trei luni. Împreună cu un complice a furat mașina, banii și un lanț de aur al unei persoane, notează Catania Today. 

Italianul a fost arestat pe loc, întrucât figura în baza de date urmărit internațional, pentru sustragere de la executarea pedepsei. Potrivit sursei citate, este încarcerat la penitenciarul  „Piazza Lanza” din Catania, pentru 30 de zile. Judecătorii italieni se vor pronunța definitiv asupra tuturor acuzațiilor formulate împotriva acestuia: tâlhărie, sustragere de la executarea pedepsei. Pentru faptele sale, italianul riscă până la 7 ani de închisoare, precizează sursa citată.

Carabinierii vor să afle, dacă a comis vreo infracțiune pe teritoriul României. Astfel, vor cere date de la Poliția Română, având în vedere că figurează în baza de date a urmăriților internațional.

Italia și România cooperează în cazul jafurilor 

 

De cele mai multe ori anchetatorii din Italia colaborează cu cei din România pentru a-i prinde pe cei care comit infracțiunii. Un jaf recent, în care în cele două state au colaborat a fost comis de o româncă. Este vorba despre rezidenta  din  Cassano del Jonio. Cea care a denunțat-o este chiar femeia la care lucra. Potrivit primelor date din anchetă, a furat mai multe bijuterii și bani, iar prejudiciul estimat ajunge la 9000 de euro, scrie Gazzeta del Sud. Jaful a avut loc când proprietarii nu erau acasă, însă, a fost surprinsă de camerele de supraveghere. 

I-a fost confiscată suma de 9000 de euro, bani pe care românca nu i-a putut justifica. Polițiștii din Italia cred că ar proveni dintr-un alt jaf și vor extinde cercetările inclusiv în România, notează sursa citată.

Pentru aceste fapte riscă o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare. Femeia a refuzat să colaboreze cu organele de anchetă și se află în continuare în arest preventiv.

Potrivit normelor europene, poate formula apărări în limba română.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel