Un italian a făcut un scandal uriaș într-un avion aflat în România, pentru că n-a fost lăsat să meargă la toaletă. A fost chemată poliția

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Bătaie în Timișoara cu însoțitorul de zbor din cauza folosirii toaletei: Un om de afaceri italian a primit interdicție pe toate zborurile Ryanair
Bătaie în Timișoara cu însoțitorul de zbor din cauza folosirii toaletei: Un om de afaceri italian a primit interdicție pe toate zborurile Ryanair

Pasagerul a cerut să folosească toaleta în timpul aterizării la Timișoara, în România, când este interzis să se ridice în picioare. "Dar eu sufăr de hipertensiune și iau medicamente diuretice", explică afaceristul. După mai multe insulte adresate însoțitorului de bord, a fost trecut pe lista neagră.

 

"După șapte ani în care am călătorit cu ei, mi s-a interzis accesul pe zborurile Ryanair pentru că am cerut să folosesc toaleta din motive de sănătate. Și m-au împiedicat să mă întorc în Italia, din România, cu un bilet deja plătit, făcându-mă să lipsesc de la o întâlnire pentru a semna o comandă importantă".

 

De la călător frecvent la persoană nedorită

 

Carlo Chiaravalloti, un antreprenor în vârstă de 59 de ani din Buccinasco, proprietar a două companii de construcții (New Construction Srl din Milano și compania cu același nume din Timișoara), se află de miercuri pe lista neagră a companiei aeriene irlandeze. A ajuns acolo, spune el, din motive de sănătate și acum intenționează să depună o plângere și să ceară despăgubiri.

Episodul a avut loc marți, 21 martie, la bordul zborului FR3412, care a plecat la ora 11.20 de la Orio al Serio spre Timișoara. O rută pe care managerul călătorește o dată la 15-20 de zile.

"Sufăr de hipertensiune și iau diuretice. De aceea, cumpăr întotdeauna același loc, 1A sau 1C, cel mai apropiat de toaletă, precum și serviciul prioritar. Marți, în timpul zborului, am ațipit. Am fost trezit de anunțul aterizării și de interdicția, din acel moment, de a mă ridica.

Cu toate acestea, chiar în acel moment, am simțit efectul diureticului și nevoia implacabilă de a merge la toaletă. În fața mea se afla însoțotorul de zbor care aranja toaleta. M-am întors spre el", povestește omul de afaceri.

 

Dispută cu un însoțitor de zbor la Timișoara

 

Însoțitorul de zbor i-a ordonat să se așeze. Până la urmă, legislația aviatică în materie este foarte strictă. Atunci când există un ordin din partea căpitanului de a nu se ridica și de a ține centurile de siguranță fixate, toată lumea trebuie să se supună, din motive de siguranță. Companiile însele riscă amenzi mari.

"Nu m-aș fi nesocotit niciodată dacă nu ar fi fost motive imperioase", spune Chiaravalloti, "dar însoțotorul de zbor mi-a răspuns nepoliticos. I-am spus că aveam documente medicale și că eram într-adevăr în pericol de a pierde controlul situației. Mi-a spus că nu este interesat. În acel moment, i-am spus: "Ești un mare nesimțit...". Mi-a cerut să repet ceea ce am spus și apoi mi-a arătat spre toaleta din spatele aeronavei".

Momentul tensionat părea să se fi încheiat. În schimb, pe aeroportul din Timișoara, poliția română urcă la bordul avionului.

„Am crezut că la bord se află un bătăuș. În schimb, erau acolo pentru mine, mi-au cerut actele și a trebuit să le povestesc despre incidentul de la toaletă. Apoi m-au escortat afară. Mi-am informat imediat avocatul român”.

La scurt timp, însă, antreprenorul a fost eliberat.

"Dar mi-au provocat prejudicii de imagine: mai mult sau mai puțin aceiași oameni călătoresc mereu pe aceste rute. Și, de fapt, câteva zile mai târziu m-am întâlnit cu vecinul meu, care m-a întrebat ce s-a întâmplat'”, conform Corriere.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel