Un infractor român a fost prins în Germania și extrădat. El este condamnat pentru mai multe furturi

Eduard Pascu |
Data publicării:
Germania. Un român, căutat cu mandat de arestare, se plimba cu mașina pe autostradă. A fost săltat, imediat, de polițiști
Germania. Un român, căutat cu mandat de arestare, se plimba cu mașina pe autostradă. A fost săltat, imediat, de polițiști

Un tânăr de 19 ani din municipiul Dorohoi, care a fost condamnat în România pentru mai multe furturi, a fost identificat pe teritoriul Germaniei, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, tânărul, care era condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare pentru furt calificat în formă continuată, a fost extrădat de autorităţile germane, după ce poliţiştii din Botoşani au reuşit localizarea acestuia pe teritoriul Germaniei, transmite Agerpres.

"La data de 18 septembrie 2021, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Dorohoi, au reuşit localizarea unui tânăr de 19 ani, din municipiul Dorohoi, care se afla pe teritoriul Germaniei. Pe numele acestuia era emis, de către Judecătoria Dorohoi, un mandat de executare a pedepsei de trei ani şi trei luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, însă tânărul s-a sustras executării pedepsei, motiv pentru care, la solicitarea autorităţilor române, a fost emis un mandat european de arestare în luna mai, fiind dispusă urmărirea la nivel naţional şi internaţional", a precizat Nenişcu.

Tânărul din Botoşani a fost extrădat către autorităţile române pe 21 septembrie, fiind preluat şi ulterior escortat în vederea încarcerării în Penitenciarul de Tineri şi Minori Tichileşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel