Un incendiu uriaș izbucnește la cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia, amenințând aprovizionarea Europei - VIDEO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un incendiu uriaș izbucnește la cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia, amenințând aprovizionarea Europei - VIDEO / Foto: Captură video youtube
Un incendiu uriaș izbucnește la cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia, amenințând aprovizionarea Europei - VIDEO / Foto: Captură video youtube

Cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia a luat foc după ce o conductă a explodat joi dimineață, trimițând un uriaș nor de flăcări pe cer.

Gigantul energetic Gazprom a declarat că incendiul a izbucnit în jurul orei 2.30 la câmpul de gaz Urengoyskoye din regiunea Yamalo-Nenets din Siberia, conform Daily Mail.

Urengoyskoye este cel mai mare zăcământ de gaz activ din lume, iar livrările sunt destinate în principal Europei prin intermediul gazoductului Yamal-Europa.

 

Gazprom afirmă că incendiul a fost izolat

 

Deși Gazprom afirmă că incendiul a fost izolat, vestea va stârni inevitabil temeri legate de întreruperea aprovizionării și de noi creșteri de prețuri în Europa, care se află deja în plină criză energetică.

Ultima dată când un incendiu a afectat regiunea - în august anul trecut - a dus la o scădere considerabilă a producției și a dus la creșterea prețurilor.

Cu toate acestea, acel incendiu a avut loc la o instalație de procesare prin care trec cantități mari de gaze naturale în drumul lor spre Europa.

Gazprom a declarat că încă analizează amploarea pagubelor, dar nu a existat nicio întrerupere a livrărilor.

„Incendiul a avut loc la ora 2:30 dimineața pe 16 iunie”, a declarat un purtător de cuvânt. „Nu s-au înregistrat victime. La ora 4 dimineața, incendiul a fost stins.”

 

 

 

O serie de incendii la instalații cheie ale Rusiei în contextul războiului cu Ucraina duc la suspiciuni de sabotaj

 

Incendiile au vizat în mare parte instalații care au legături cu armata sau cu guvernul și au inclus cel puțin un alt incendiu care a afectat o conductă care aprovizionează Europa.

Două incendii au izbucnit la Depozitul de petrol Transneft-Druzhba, situat în orașul Briansk, la începutul zilei de 25 aprilie, în urma unor suspiciuni de lovituri cu rachete ucrainene.

Conducta Druzhba este una dintre principalele rute prin care petrolul rusesc ajunge în Europa, iar atacul a avut loc în momentul în care UE a dezbătut un embargo asupra combustibilului.

Ucraina nu a comentat niciunul dintre incendii și nu este clar dacă toate acestea au fost coordonate de la Kiev. Cu toate acestea, se crede că siturile din apropierea graniței cu Ucraina au fost atacate cu rachete, drone și elicoptere.

Între timp, se crede că forțele speciale ucrainene operează în spatele liniilor rusești pentru a împiedica eforturile militare ale acesteia. Iar unele incendii sunt considerate a fi acte ale rușilor care se opun războiului sau se tem să nu fie recrutați pentru a merge să lupte.

Mai mult de o duzină de birouri de înrolare militară - care sunt folosite pentru a înregistra recruții ruși care trebuie să servească în forțele armate timp de un an între 18 și 27 de ani - au fost ținta unor cocktailuri Molotov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel