Un important operator de turism ANULEAZĂ toate vacanţele către Spania continentală până în august

Andreea Cosma |
Data publicării:
spania_baselona
spania_baselona

TUI, cel mai mare operator de turism din lume, a anunţat duminică că a decis să anuleze toate vacanţele către Spania continentală până în data de 9 august, după ce Guvernul Scoţiei a informat, sâmbătă, că toţi călătorii care sosesc în Regatul Unit din Spania vor trebui să intre în carantină timp de 14 zile pentru a se asigura că nu răspândesc coronavirusul, transmite Reuters.

"TUI UK a decis să anuleze toate vacanţele către Spania continentală până în data de 9 august. Ştim cât de mult au aşteptat clienţii noştri să-şi facă vacanţele în străinătate şi, în curând, vom putea să ne adaptăm la noile restricţii. Prin urmare, toţi cei care doresc să călătorească către insulele Baleare şi Canare o vor putea face aşa cum era planificat, din 27 iulie", se arată în comunicatul TUI.

Guvernul Scoţiei precizează, într-un comunicat de presă, că Spania va fi eliminată de pe lista ţărilor exceptate de la cerinţele de carantinare din cauza unui număr crescut de cazuri de coronavirus (COVID-19) în ultimele zile. "Decizia, asumată şi de administraţiile descentralizate din Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, precum şi de guvernul Regatului Unit, a fost luată pentru a reduce riscul transmiterii virusului prin cei care călătoresc din Spania'', notează oficialii scoţieni.

Cele patru naţiuni componente ale Regatului Unit - Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord - şi-au stabilit fiecare propriile politici privind COVID-19, dar respectă reguli similare în majoritatea cazurilor.

Vineri, şi Norvegia a impus din nou carantina timp de zece zile pentru persoanele care provin sau se întorc din Spania.

Spania este una dintre ţările europene cel mai dur lovite de pandemie, cu peste 290.000 de cazuri şi mai mult de 28.400 de decese. Autorităţile au impus măsuri de izolare foarte stricte pentru a limita răspândirea bolii, relaxându-le apoi la începutul verii, însă noi focare au izbucnit în ultimele săptămâni, regiunea Catalonia din nord-estul ţării fiind unul dintre punctele fierbinţi.

Catalonia, care include multe staţiuni turistice populare, precum şi oraşul Barcelona, a raportat sâmbătă 1.493 de noi cazuri de coronavirus şi trei decese. Guvernul regional i-a îndemnat pe locuitorii din Barcelona să rămână acasă.

Oficialii regionali au cerut, de asemenea, închiderea tuturor discotecilor din Catalonia începând de sâmbătă, timp de 15 zile, iar barurile, restaurantele şi cazinourile trebuie să închidă până la miezul nopţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel