Doi HOȚI români și-au clădit un IMPERIU din SUTE de spargeri date în Marea Britanie. Daily Mail - „Din acest motiv avem nevoie de Brexit acum!“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ziarul britanic Daily Mail scrie că un hoț din România și-a construit o vilă impunătoare pe malul mării, în Constanța, după ce a dat lovitura la peste 500 de case în Anglia.

Cătălin Zaharia şi soţia lui, Florina Spiru, au fost închişi, săptămâna trecută, împreună cu alte trei persoane, ca urmare a unor infracţiuni realizate în Marea Britanie. Ei sunt acuzați că au furat bunuri în valoare de câteva milioane de euro după sute de spargeri date în patru comitate din Marea Britanie.

Catalin Zaharia și Constantin Stoian, ambii în vârstă de 30 de ani, Marian Stoean (27), Daniel Stoean (35) și Florina Spiru - soția lui Zaharia -  sunt cei condamnați că făceau parte din banda condusă de Zaharia. Ei vizau zonele bogate din Marea Briatnei, în vânătoarea de bani și bijuterii. Mai, mult, anchetatorii susțin că aveau asupra lor, la spargeri, kituri pentru verificarea purității aurului. Se estimează că hoţii au furat bani şi obiecte de valoare, de multe ori ceasuri de designer în valoare de până la 30.000 de lire fiecare şi obiecte de aur asiatice, în valoare totală de câteva milioane de lire sterline, pe parcursul a patru ani. 

Ziaristul Neil Sears a ajuns în Palazu Mare, Constanța, pentru a scrie un articol despre imerpiul contruiti în ROmânia de pe urma loviturilor date de ei în Anglia. Potrivit unui articol al publicaţiei britanice Daily Mail, ei şi-ar fi construit o vilă uriaşă în Constanţa, în apropiere de Marea Neagră care valora nu mai puţin de 150.000 de lire sterline - doar cu ajutorul bunurilor furate. „Aceasta este vila plătită de nenorocirea a aproape 500 de familii britanice tâlhărite de o bandă nemiloasă din România”, a scris jurnalistul, după ce a găsit imobilul.

(w670)

Polițiștii britanici i-au deconspirat pe 24 septembrie 2018, când polițiștii de trafic din West Midlands monitorizau o mașină neasigurată pe M6,despre care aveau informații că ascundea o geantă care conține bijuterii, furate dintr-o casă din Solihull, după ce a fost aruncată de la o fereastră. Sergentul Thompson a spus: „Acest grup a fost responsabil pentru dureri de inimă, griji și neplăceri în rândul a sute de rezidenţi din regiune. Este una dintre cele mai mari conspiraţii de spargere pe care le-am văzut vreodată în West Midlands“.


Capul bandei, un anume Zaharia, a primit opt ani de închisoare. Aceasta ar fi fost creierul operațiunilor care s-au derulat pe parcursul a nu mai puțin de patru ani, în Midlands, adică în zona centrală a Angliei, care cuprinde orașe precum Birmingham, Coventry, Leicester, Dudley, Stoke-on-Trent, Walsall și Wolverhampton. El și oamenii săi au furat din case ale unor oameni înstăriți. Spărgeau un geam la etaj și furau bani cash, bijuterii și ceasuri, pe care le aduceau, la bordul unor curse aeriene low-cost, înapoi în România. Din aceste spargeri și-ar fi dezvoltat în țara natală un adevărat imperiu imobiliar.

Familiile a doi dintre membrii bandei, închişi recent, spun că fiii lor erau doar nişte pioni și că Zaharia nu ar fi împărțit corect banii obținuți, de altfel, ilicit. „Zaharia se lăuda că este şeful unei bande de hoţi şi că avea oameni care furau pentru el. Aşa şi-a construit casa şi şi-a cumpărat cele două apartamente din Mamaia. A plătit totul furând, aducând câte 50.000 de lire sterline în fiecare călătorie acasă”, a declarat o rudă care nu şi-a declarat numele în articolul publicat de Daily Mail.

Daily Mail:  „Din acest motiv avem nevoie de Brexit acum! Recăpătați controlul asupra granițelor noastre!” 

 

Zaharia are 30 de ani şi doi copii. Jurnaliştii de la Daily Mail spun că este posibil ca autorităţile să pună sechestru pe bunurile deţinute de el i soţia sa - o vilă în Palazu Mare, două apartamente de lux în stațiunea Mamaia și un BMW (printre altele) şi să încerce să le vândă pentru a recupera profiturile obţinute din acţiuni criminale


Zaharia şi soţia sa Spiru - „administratorul” care ajuta la procesul de spălare de bani - lua acasă banii şi bijuteriile furate, zburând dinspre Birmingham şi Luton spre portul Constanţa. Surse din poliţie le-au spus celor de la Daily Mail că Zaharia era implicat şi în patru furturi în apropiere de Marea Neagră şi Dunăre, suplimentar faţă de condamnări pe care le avea deja în Franţa şi Spania.

(w670)

Au fost descoperiţi în 2018, dar procesul s-a încheiat abia acum. „Au zburat spre și dinspre Anglia profitând de drepturile la circulație liberă ale Uniunii Europene. Au pus la cale planul în 2014 și au fost prinși numai pentru că lui Zaharia i s-au găsit cinci urme ale piciorului și mici urme de ADN”, scrie Daily Mail.


Articolul are mii de share-uri și sute de comentarii. Cel mai apreciat comentariu este următorul: „Din acest motiv avem nevoie de Brexit acum! Recăpătați controlul asupra granițelor noastre!” (“This is why we need to get Brexit done now! Take back control of our borders!”)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel