Un gigantic "hotel zburător" cu propulsie nucleară este proiectat să transporte 5.000 de pasageri și să rămână în aer luni întregi - VIDEO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un gigantic "hotel zburător" cu propulsie nucleară este proiectat să transporte 5.000 de pasageri și să rămână în aer luni întregi - VIDEO / Foto: Unsplash
Un gigantic "hotel zburător" cu propulsie nucleară este proiectat să transporte 5.000 de pasageri și să rămână în aer luni întregi - VIDEO / Foto: Unsplash

Este o navă extraterestră? Este un avion? Nimeni nu știe. Artistul grafic și YouTuberul Hashem Al-Ghaili a inventat o navă de croazieră pentru nori, cu o capacitate de 5.000 de pasageri, numită "Sky Cruise Hotel".

Fără pilot, fără a fi nevoie să realimenteze și cu șansa pentru norocoșii călători de a vedea de aproape aurorele boreale în fiecare noapte. După cum a scris un comentator de pe Facebook, "Ce ar putea merge prost?". 

Cu ideea sa îndrăzneață, domnul Al-Ghaili a împărțit internetul între idealiști și realiști, conform Daily Mail.

Comunicatorul științific yemenit își descrie "designul elegant" ca fiind o combinație între "caracteristicile unui avion comercial și luxul suprem".

 

Hotelul zburător conține de la restaurante până la piscine în aer

 

Echipat cu o imensă "punte principală de divertisment", cu centre comerciale (la plural), săli de sport, piscine, restaurante, cinematografe și chiar un teatru, Sky Cruise Hotel găzduiește, de asemenea, un centru de conferințe într-o aripă separată. 

Puteți chiar să vă căsătoriți pe incredibila sa platformă de observare la 360 de grade, situată deasupra restului avionului. 

Cel mai incredibil, însă, este alimentat cu energie nucleară - ceea ce înseamnă că este alimentat de un reactor de fuziune aflat la bord, astfel încât nu va trebui niciodată să aterizeze pentru a se realimenta.

Pasagerii și echipajul pot fi aduși cu avioane separate la nava aflată permanent în zbor, care pare să aibă nu mai puțin de douăzeci de motoare cu reacție.

Al-Ghaili a declarat că avionul reprezintă "viitorul transportului" și ar urma să zboare 24 de ore pe zi. Dar, cum nu aterizează niciodată, rămâne oarecum neclar unde ar "transporta" efectiv oamenii spre și dinspre.

Și nici cât de mult echipaj ar trebui să fie necesar nu este evident. 

Răspunzând la un comentariu pe Facebook în care se întreba de câți piloți ar fi nevoie pentru a pilota monolitul cu aripi, designerul a spus pur și simplu: "Toată această tehnologie și tot mai vreți piloți?. Cred că va fi complet autonom”.

 

 

 

Oamenii se luptă în comentarii 

 

Cinicii persoane au subliniat rapid că, deși frumos animat, designul lui Al-Ghaili nu are aproape niciun sens.

În primul rând, fuziunea nucleară nu există încă.  Dacă tehnologia ar putea sau nu să fie vreodată plasată pe un avion ca acesta și să fie dusă pe cer este o cu totul altă întrebare.

În al doilea rând, nicio pistă de aterizare concepută vreodată nu s-ar putea apropia de găzduirea acestei bestii de ambiție tehnologică. Ar fi probabil necesar un întreg aeroport personalizat pentru o singură decolare. 

Acest lucru ridică problema costurilor, pe care domnul Al-Ghaili pare să nu le fi luat deloc în considerare.

Un alt comentator de pe Facebook a luat ideea un pic prea în serios, scriind: "Cum ar fi să ne imaginăm eliminarea foametei în lume în loc de jucăriile de lux ale altor oameni bogați?".

Un utilizator Twitter a întrebat: "L-a clonat cineva pe Howard Hughes?", făcând referire la faimosul aviator playboy și inventator care a construit cel mai mare avion din lume - și care a zburat doar o singură dată, înainte de a dispărea complet din viața publică.

Un altul a spus: "O idee grozavă să pui un reactor nuclear în ceva care ar putea funcționa defectuos și să cadă din cer".

O persoană a subliniat că, dacă s-ar prăbuși, 5.000 de oameni ar putea fi uciși. 

Acesta ar fi de departe cel mai mare dezastru de transport din istorie - și probabil că ar determina mai degrabă o serie întreagă de Air Crash Investigations decât un singur episod.

 

 

 

Cu toate acestea, nu toți oamenii s-au opus creației

 

Un utilizator de Twitter părea optimist, scriind: "Geial!”

„Este ca și cum cineva s-a urcat într-o mașină a timpului, a călătorit în 2070, a găsit un videoclip retro-futurist bazat pe epoca noastră (spre deosebire de anii 1950 sau 1800) care descrie cum credeau oamenii din epoca noastră că va arăta viitorul nostru”.

Însă, punctul de vedere al unui sceptic sună cu siguranță ca un clopoțel.

Aceștia au scris: "Pun pariu că tot voi sfârși lângă copilul de trei ani al altcuiva care țipă pe toată durata călătoriei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel