Un expert în sănătate spune că „Moși Crăciunii” supraponderali ar trebui să fie interziși în centrele comerciale

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un expert în sănătate spune că „Moși Crăciunii” supraponderali ar trebui să fie interziși în centrele comerciale / Foto: Unsplash
Un expert în sănătate spune că „Moși Crăciunii” supraponderali ar trebui să fie interziși în centrele comerciale / Foto: Unsplash

Un expert australian în domeniul sănătății a cerut ca Moș Crăciunul clasic cu burtă să fie interzis de Crăciun, din cauza aspectului său nesănătos. 

Mai degrabă, fondatorul Renovatio Bioscience, Dr. Vincent Candrawinata, vrea să vadă o imagine care promovează obiceiurile sănătoase sub bradul de Crăciun în acest an.

Plănuiți să vă îndesați câteva perne în față pentru a vă îmbrăca în chipul bătrânului vesel în celebrul costum roșu? Poate citiți acest articol mai întâi.

"Centrele comerciale nu ar trebui să meargă mai departe și să facă un efort concertat pentru a-l face pe Moș Crăciun să pară gras", a declarat el pentru news.com.au.

 

Moș Crăciun, un factor cu impact negativ din punct de vedere al sănătății

 

În timp ce a fi "slab nu înseamnă a fi sănătos", Dr. Candrawinata consideră că o reprezentare mai sănătoasă a lui Moș Crăciun ar trebui să fie expusă la centrul comercial local.

El face apel la un Sfântul Nicolae, care este mai slab pentru ca cei mici să nu mai asocieze Crăciunul cu excesul de dulciuri.

"Pentru mulți dintre noi, inclusiv pentru mine, Moș Crăciun este una dintre primele noastre amintiri fericite din copilărie și cred că poate avea un impact pozitiv profund asupra copiilor atunci când aceștia nu văd asocierea dintre o sărbătoare fericită și nevoia de a mânca dulciuri și de a face excese în ceea ce privește mâncarea și băuturile. Copiii absorb mult mai mult decât credem noi că absorb", a declarat Dr. Candrawinata.

 

 

Moș Crăciun cu muschi, în locul celui pufos

 

În mod mai controversat, în ceea ce privește ciocolata de Crăciun, un alt sondaj YouGov a dezvăluit că, în ceea ce privește clasamentul britanicului mediu al sărbătorilor, dulciurile au o prioritate extrem de mare pe lista de cumpărături.

De aceea, un Moș Crăciun sportiv ar fi cea mai bună variantă pentru a inspira copiilor un stil de viață mai sănătos, fără excese de dulciuri.

Malteser ocupă, pe bună dreptate, primul loc, urmat de Galaxy și Galaxy Caramel. Urmate de acestea, însă, sunt Bounty și Snickers- ceea ce înseamnă că aceste ciocolate sunt clasate peste Twix's, Milky Ways și Mars Bars.

 

25 la sută dintre adulții din Marea Britanie vor deschide o sticlă în dimineața de Crăciun

 

În 2021, I Heart Wines a realizat un sondaj privind obiceiurile de băut ale oamenilor și a dezvăluit că 25 la sută dintre adulții din Marea Britanie vor deschide o sticlă în dimineața de Crăciun.

S-a dezvăluit că restul britanicilor vor avea, de obicei, un început mai lent al Crăciunului alcoolic, sorbind prima băutură festivă în medie la 12.44 pm.

Așadar, după un an 2021 foarte concentrat pe mâncare și băutură, poate că nu este nimic rău în a o lăsa mai moale anul acesta, conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel