Un elicopter din forţele NATO a dispărut în mare, între Grecia şi Italia

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un elicopter al armatei canadiene angajat într-o operaţiune NATO de supraveghere, având şase persoane la bord, a fost dat dispărut în apele internaţionale dintre Grecia şi Italia, a făcut cunoscut miercuri seară aviaţia militară greacă, scrie AFP.

Comandamentul militar al NATO, cu sediul la Mons, în Belgia, a confirmat "dispariţia unui elicopter", subliniind că "sunt în curs operaţiuni de căutare".

"Confirm că a avut loc un accident implicând un elicopter provenit de pe un vas care se află sub comandamentul NATO", a declarat colonelul Juanita Chang, citată într-un comunicat al Alianţei Nord-Atlantice transmis AFP, fără alte detalii.

Potrivit primelor informaţii din sursă militară greacă, elicopterul se afla în afara zonei de control a Greciei, "la 50 de mile marine în largul insulei greceşti Cefalonia, în zona acoperită de Italia, şi participa la o operaţiune de supraveghere a zonei" de către Alianţa Nord-Atlantică.

Elicopterul, un Sikorsky CH-124 Sea King, potrivit unei surse din Ministerul elen al Apărării, aparţinea fregatei canadiene Fredericton de unde a decolat pentru a merge în patrulare.

Vasul face parte din forţele navale ale Alianţei SNMG2, potrivit sursei.

Marţi, operaţiunea de supraveghere a avut loc în apele greceşti şi, pe lângă nava canadiană, au participat, de asemenea, trei fregate, italiană, greacă şi turcă, a spus sursa.

Miercuri, forţele NATO au părăsit însă apele greceşti, iar fregata elenă s-a retras din operaţiune rămânând în apele teritoriale ale Greciei.

Forţe navale şi aeriene greceşti sunt pregătite să contribuie la operaţiunea de salvare "dacă Italia solicită acest lucru", a precizat pentru AFP o sursă militară sub acoperirea anonimatului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel