Un donator anonim a pus la dispoziție 175.000 de dolari pentru a acoperi costurile funerare pentru TOATE cele 21 de persoane ucise în masacrul de la școala din Texas

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un donator anonim a pus la dispoziție 175.000 de dolari pentru a acoperi costurile funerare pentru TOATE cele 21 de persoane ucise în masacrul de la școala din Texas
Un donator anonim a pus la dispoziție 175.000 de dolari pentru a acoperi costurile funerare pentru TOATE cele 21 de persoane ucise în masacrul de la școala din Texas

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a anunțat că un donator anonim a oferit 175.000 de dolari pentru a acoperi costurile de înmormântare a tuturor celor 21 de victime ale masacrului de la școala din Texas. 

Abbott, în vârstă de 64 de ani, a anunțat vestea vineri, în cadrul unei conferințe de presă, spunând că toate costurile vor fi "rezolvate", transmite Daily Mail

„Un donator anonim care a participat la ședință și a oferit 175.000 de dolari pentru a se asigura că toate costurile fiecărei familii care privește ceva legat de serviciile funerare vor fi luate în grijă”, a spus el. „Nicio familie care suferă de o suferință incalculabilă în acest moment nu va trebui să-și facă griji cu privire la un singur cost în legătură cu orice privește această farsă”. 

 

Conform specula'iilor donatorul anonim ar putea fi Elon Musk

 

Abbott nu a dat nicio indicație cu privire la cine a fost donatorul, deși unii au speculat dacă ar putea fi magnatul Tesla Elon Musk, care locuiește acum în Austin.  

El a continuat spunând că statul va pune la dispoziția furnizorilor de servicii de sănătate mintală oferind 'asistență în domeniul sănătății mintale oricărei persoane din comunitate care are nevoie de ea'. 

„Când spun oricine, asta înseamnă totalitatea celor care trăiesc în această comunitate. Credem că ați putea beneficia de servicii de asistență medicală mentală”. 

 

Serviciile de asistență medicală mentală vor fi gratuite pentru public

 

„Vrem doar să le cereți”, a deplâns el. „Întreaga comunitate a fost afectată de această crimă oribilă”.  

Anterior, vineri. Abbott susține că a fost mințit în legătură cu masacrul de marți de la școală, după ce a reieșit că polițiștii nu au intrat timp de 90 de minute într-o sală de clasă în care s-a desfășurat baia de sânge. 

„Am fost indus în eroare”, a declarat Abbott vineri, vorbind la o conferință de presă în Uvalde despre împușcăturile de marți de la școala primară Robb, în urma cărora 19 elevi și doi profesori au fost uciși de Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani, care a fost în cele din urmă împușcat mortal de polițiști. 

„Sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat. Eram pe această scenă chiar acum două zile și spuneam publicului informații care mi-au fost comunicate într-o cameră aflată la câțiva metri de locul unde scriem acum. Am scris note de mână în ordine succesivă. Când am ieșit pe acea scenă și am spus publicului ce s-a întâmplat, a fost o recitire a ceea ce mi-a spus toată lumea”, a spus el.

„După cum toată lumea a aflat, informațiile care mi-au fost date s-au dovedit - în parte - inexacte. Sunt absolut livid în legătură cu acest lucru”. 

Abbott a spus că liderii forțelor de ordine trebuie „să ajungă la baza fiecărui fapt, cu certitudine absolută”.

El a spus că este „impardonabil” faptul că familiile ar fi putut avea de suferit din cauza unor informații inexacte și a ordonat forțelor de ordine să „ajungă în fiecare secundă la fiecare secundă ce s-a întâmplat și să explice publicului - dar, cel mai important, victimelor”.

Abbott apărase miercuri acțiunile poliției și ale altor oficiali locali, subliniind eroismul acestora și insistând că au împiedicat ca situația să fie mult mai gravă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel