Un director din Elveția, sedus de amanta româncă, a furat peste un milion de euro pentru ea: „Am cedat la solicitările ei"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Gaură în bugetul unei companii elvețiene de un milion de dolari. 2 ani și 9 luni cerute pentru fostul director, care a furat suma importantă din seiful firmei pentru a-și întreține amanta româncă. „O perioadă dificilă, m-am lăsat păcălit“, a afirmat el în fața instanței.

Timp de zece ani, între 2008 și 2018, fostul director al societății Gestione Stalvedro Sa a deturnat bani în valoare totală de peste un milion de franci din seiful în care erau depuse încasările zilnice. El a ajuns ieri dimineață în fața instanței de judecată, acuzat de delapidare în formă continuată (completat de gestiune defectuoasă în formă agravată), fals în înscrisuri în formă continuată și spălare de bani.

Bărbatul - care recunoaște pe deplin faptele care i se impută în rechizitoriu - a retras în cel puțin 350 de ocazii numerar din operațiunile societății Gestione Stalvedro Sa. Fostul manager - care între timp a returnat aproximativ jumătate din suma delapidată - modifica foile Excel ale rapoartelor de numerar, ajustând cifrele și ștergând urmele banilor retrași.

El a folosit banii în special pentru a acoperi costurile legate de nivelul său ridicat de trai și pentru a efectua transferuri bancare repetate (în valoare totală de aproximativ 800 000 de franci) către o femeie din România, pe care o cunoscuse într-un club de noapte din Ticino. "M-am lăsat păcălit. Aveam o anumită simpatie pentru ea și de aceea am cedat la solicitările ei", a declarat bărbatul de 72 de ani în fața Curții de Asistentă Penală prezidată de judecătorul Amos Pagnamenta.

Un director din Elveția, sedus de amanta româncă, a furat peste un milion de euro

 

Legătura cu femeia, spune bărbatul, nu a fost singurul motiv care a stat la baza delapidării. "A fost o combinație de circumstanțe. Celelalte motive au fost decesul mamei mele și neînțelegerile din cadrul consiliului de administrație", din care bărbatul a fost mai întâi membru și din 2010 președinte. "Ați crezut că aveți dreptul la prime mai mari, așa că ați considerat că e mai bine să luați, prin furt, ceea ce ați crezut că vi se cuvine?", a întrebat atunci Pagnamenta, găsind un răspuns afirmativ din partea inculpatului.

În discursul său, avocatul apărării, Davide Ceroni, a vorbit despre clientul său ca despre "un om care și-a dedicat viața celorlalți. Lovitura morții mamei sale a fost foarte dură. Apoi, instabil și fragil din punct de vedere emoțional, a fost înșelat de româncă. A căzut într-un fel de spirală în care, fără luciditate și fără conștientizare, a făcut aceste greșeli. Este un om distrus, singur și deprimat“.

Avocat: „A fost o victimă a femeii, singura persoană de care se agățase în acea perioadă de depresie“

 

Avocatul Ceroni - care consideră totuși că vinovăția clientului său este importantă - a declarat că bărbatul a fost, totuși, "la rândul său o victimă, a femeii, singura persoană de care se agățase în acea perioadă de mare singurătate și depresie". Având în vedere starea de sănătate precară a bărbatului, vârsta sa și "absența totală a riscului de recidivă", avocatul se opune încarcerării, solicitând o pedeapsă cu închisoarea de cel mult doi ani, cu suspendare totală și eliberare condiționată.

"Îmi cer iertare pentru faptele mele", a spus bărbatul când judecătorul i-a dat ultimul cuvânt, "Repet: vreau să înapoiez banii la Gestione Stalvedro Sa. O companie pe care am condus-o timp de 30 de ani cu implicare și raționalitate, făcându-mi mereu treaba cu dedicare, mai puțin în această perioadă de delapidare", potrivit laregione.ch.

Românca l-a cunoscut într-un club de noapte

 

El a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, cu suspendare timp de doi ani și restituirea sumei restante de 491.000 de franci.

Instanța a constatat că inculpatul s-a făcut vinovat de abateri grave: pe lângă suma mare de bani furată, acesta a acționat în mod repetat, cu imprudență și în scop pur de profit. Inculpatul avea suficiente resurse economice și intelectuale pentru a evita săvârșirea unei infracțiuni. Iar faptul că a fost păcălit de femeia româncă - pe care a cunoscut-o într-un club de noapte și căreia inculpatul, îndrăgostit, i-a plătit de-a lungul anilor aproximativ 750.000 de franci, deși se îndoia de fidelitatea ei - nu justifică acțiunile sale. "S-a oprit doar atunci când anchetatorii au luat măsuri".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel