Un desen atribuit lui Picasso, evaluat la jumătate de milion de euro, confiscat de vameşii spanioli pe aeroportul din Ibiza

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un desen atribuit lui Pablo Picasso, cu o valoare de 450.000 de euro, care se afla în valiza unui călător bănuit de ''contrabandă'', a fost confiscat la începutul lunii iulie pe aeroportul din Ibiza, în Insulele Baleare, au anunţat luni autorităţile vamale spaniole, potrivit AFP.

 Desenul, denumit ''Trois personnages'' şi datat 1966, a fost descoperit pe 5 iulie în posesia unui călător care venea din Elveţia şi ''care a încercat să-l aducă în Spania fără să-l declare'', au precizat autorităţile vamale într-un comunicat.

Interogat de vameşii spanioli, care au fost avertizaţi de colegii elveţieni cu privire la prezenţa unei ''opere'' transportate în condiţii ''suspecte'', călătorul a dat asigurări că desenul e doar o copie şi a prezentat o factură de 1.500 de franci elveţieni (1.515 euro).

Pe fundul valizei însă, vameşii au descoperit o a doua factură pentru suma de 450.000 de franci (454.000 euro), emisă de o galerie de artă din Zurich, cu referire la desenul ''Trois personnages'', de Pablo Picasso.

Potrivit unei expertize preliminare realizate de specialişti în patrimoniu, este vorba despre ''opera originală'' a pictorului spaniol, iar ''preţul facturat de galerie este conform cu preţul pieţei'', se mai spune în comunicat.

Acest prim raport va trebui confirmat printr-o ''expertiză mai exhaustivă'', realizată cu ajutorul ''tehnologiilor inovatoare'', au mai spus serviciile vamale, care au deschis o anchetă pentru fapte de ''contrabandă'', încredinţată unui judecător de instrucţie, potrivit Agerpres.

 

Spania. Român prins, după ce ar fi abuzat sexual o femeie, a amenințat-o cu un cuțit și a lovit-o

 

Garda Civilă a arestat la începutul lunii, în Ibiza, un român în vârstă de 41 de ani, acuzat de presupuse infracțiuni de agresiune sexuală, amenințări cu un cuțit și vătămări corporale asupra unei femei din Santa Eulària.

Românul a fost arestat preventiv în Ibiza. Evenimentele denunțate de victimă au avut loc pe 28 iunie în Santa Eulària. Deținutul este un cetățean român în vârstă de 41 de ani.

Ancheta a început în urma unei plângeri depuse de victimă, în care aceasta susținea că a fost victima unei infracțiuni de agresiune sexuală în noaptea de marți, 28 iunie. Aceasta le-a povestit ofițerilor că autorul a abordat-o pe stradă cu un cuțit și apoi a urcat-o într-un vehicul pentru a comite infracțiunea sexuală, provocându-i victimei leziuni în acel moment.

De fapt, femeia a trebuit să fie tratată pentru rănile suferite la Spitalul Can Misses, unde a fost externată la câteva ore după ce a primit îngrijrile necesare.

Agenții specializați în anchetarea agresiunilor sexuale din Ibiza au început ancheta și, prin diferite interviuri cu posibili martori și inspectarea locului faptei, au reușit să afle identitatea presupusului autor. Ancheta a culminat la 5 iulie cu localizarea și arestarea bărbatului.

După ce a fost adus în fața judecătorului de instrucție din Ibiza, autoritățile au dispus arestarea preventivă a acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel