Un deputat PSD spune că vrea să plece din România: "Nu vreau să trăiesc în țara asta" 

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Deputatul PSD, Radu Popa, spune că se gândește să plece din România. 

Supărarea lui Radu Popa este legată de faptul că Vasile Dîncu ar fi fost presat de președintele Iohannis să demisioneze din funcția de ministru al Apărării. 

”Televiziuni importante au trecut ușor peste subiect. Unele au discutat despre ce face Putin și bomba murdară... Mi-e teamă că trecem ușor peste momentele care ne construiesc democrația sau care ne distrug” a spus deputatul, în interviul acordat DCNews. 

”După părerea mea, ieri a fost unul dintre momentele care ar trebui să ne pună pe gânduri pe toți și nu pentru că a demisionat ministrul Apărării, ci pentru că motivația prezentată e de natură să ne pună pe gânduri și să ne punem întrebarea dacă țara în care trăim și pe care vrem să o construim este aceasta în care un cetățean, indiferent de nume, poate să spună: nu-mi convine x, y, z și trebuie schimbat” a susținut, în continuare, Radu Popa. 

Dacă asta e țara în care vrem să trăim, eu vă spun public că nu vreau să trăiesc în țara asta, e prima oară când îmi pun problema foarte serios, nu mi-am pus niciodată până acum problema să plec din țară, dar acum mă gândesc dacă asta e țara în care vreau să stau și să îmbătrânesc, pentru că nu avem decât o singură viață. Mi-e teamă că peste 5 ani va fi foarte greu și nu va mai fi nimic de făcut” a spus Radu Popa. 

”Din păcate, gardienii instituționali ai acestei țări nu au anticorpii necesari pentru a se lupta cu această dictatură. Din păcate, cei pe care i-am mandatat să ne apere nu au forța să stea în picioare la această discuție” a mai spus social-democratul. 

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării, iar Nicolae Ciucă este interimar

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul prin care premierul Nicolae Ciucă se desemnează ca ministru interimar al Apărării Naţionale.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării Naţionale şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Vasile Dîncu a anunţat, luni, că a demisionat din funcţia de ministru al Apărării Naţionale.

"Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilităţii colaborării cu preşedintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române. Domnule prim-ministru, vă mulţumesc pentru colaborarea onestă şi deschiderea de care aţi dat dovadă pe tot parcursul activităţii guvernamentale comune şi vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele şi programele Ministerului şi Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României", se arată în textul demisiei înaintate prim-ministrului Nicolae Ciucă. 

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis, luni, Administraţiei Prezidenţiale documentele referitoare la demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării Naţionale şi prin care el preia interimatul la acest minister. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel