Un cuplu din Italia a îngropat opt milioane de euro în grădina casei pentru „vremuri grele“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O familie din Brescia are probleme mari, după ce Carabinierii și Garda de Finanțe au găsit opt milioane de euro în numerar îngropate în grădina lor.

Opt milioane de euro în numerar, bancnote închise în pungi de plastic închise ermetic și păstrate în butoaie ascunse sub câțiva metri de pământ. Aceasta a fost suma ascunsă de o familie din Gussago, în provincia Brescia, și descoperită de carabinieri și de agenții de la Garda de Finanțe, care au dezgropat banii în grădina locuinței lor, la instrucțiunile procurorului Claudia Passalacqua.

Procurorul a indicat fapta oamenilor legii după o investigație aprofundată privind o presupusă rețea de facturi false de jumătate de miliard de euro, care se ridică la 93 de milioane de euro în taxe evitate.

După cum a dezvăluit Corriere della sera, capul familiei G.R., în vârstă de 46 de ani, este acuzat de apartenență la un grup infracțional organizat. Proprietar al mai multor societăți din sectorul metalelor feroase, acesta ar fi fost protagonist și complice la maxi-evaziune împreună cu soția sa, S.F., în vârstă de 40 de ani, cu care ar fi creat facturi false "aducând o contribuție materială fundamentală la viața însăși a organizației". Femeia este descrisă ca fiind simplă și îngrijită, o muncitoare entuziastă căreia nu-i plăcea să se dea mare. Mașina ei era un hatchback, în timp ce soțul ei avea un SUV, potrivit FanPage.

Un cuplu din Italia a îngropat opt milioane de euro în grădina casei pentru „vremuri grele“

 

Potrivit procuraturii, femeia de 40 de ani ar fi încredințat altor suspecți sarcina de a contacta cumpărătorii pentru efectuarea plăților. Ea controla apoi conturile și gestiona personal transferurile primite de la clienți pentru plata facturilor către conturile din Europa și Hong Kong. Fiul cuplului, Emanuele, în vârstă de 22 de ani, și mătușa sa maternă, Marta, au ajuns, de asemenea, în vizorul autorităților.

Fiul ar fi ajutat-o pe mama sa la livrările de bani și la furnizarea de documente pentru facturi, în timp ce mătușa Marta, potrivit actului de acuzare, a jucat un rol în "returnarea de numerar către clienți în birourile interne" ale uneia dintre întreprinderile familiei. Ambii au fost plasați în arest la domiciliu. Cu toate acestea, cuplul s-a predat la poliție și urmează să fie interogați de către judecător pentru cercetări preliminare. Aceștia se aflau în Austria în momentul săpăturilor din grădina lor.

 

--------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel