Un bucătar român face senzație în Italia: „Am fost primul care a făcut conținut de acest tip pe TikTok”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un bucătar român este în top 10 influenceri culinari din Italia: „Am fost primul care a făcut conținut de acest tip” / Foto: TikTok
Un bucătar român este în top 10 influenceri culinari din Italia: „Am fost primul care a făcut conținut de acest tip” / Foto: TikTok

Rafael Nistor, un tânăr bucătar român stabilit în Italia, a reușit să cucerească inimile a milioane de oameni prin talentele sale culinare pe platforma TikTok. Cu un impresionant număr de 8,6 milioane de urmăritori, Nistor se află acum în top 10 influenceri culinari din Italia, conform unui articol publicat recent de La Repubblica.

Ascensiunea sa pe TikTok a început în timpul pandemiei de Covid-19, când, în urma renunțării la locul de muncă de la restaurant și a carantinei, Rafael a descoperit oportunitatea de a-și împărtăși pasiunea pentru gătit printr-un alt mod.

 

Pandemia a fost cea care i-a dat curaj românului să se lanseze în online

 

În lipsa dreptului la șomaj și închis în casă, a ales să posteze videoclipuri cu rețete, marcând astfel debutul unei cariere de succes în mediul online.

„Am lucrat ca bucătar într-un restaurant, dar am decis să renunț. În sectorul nostru este indicat să ne schimbăm, să avem experiențe noi pentru a crește. Așa că mi-am spus: „nu-ți face griji, vei găsi alt loc”. Două zile mai târziu, toate locurile din Italia s-au închis din cauza izolării”, a povestit Nistor.

Românul a trecut chiar la următorul pas din cariera sa și a transpus succesul online într-o carte de rețete, intitulată „Ottimo” (replica sa de final de la toate clipurile), care a atras atenția unei audiențe internaționale.

 

Cum a ajuns Rafael să facă senzație pe TikTok

 

Într-un interviu, Rafael a explicat de ce crede că a devenit unul dintre cei mai urmăriți creatori de conținut culinar de pe TikTok în Italia: „Cu siguranță pentru că am fost primul din Italia care a făcut conținut de acest tip. Apoi și pentru că m-am deschis către un public internațional.”

Bucătarul român a reușit să atragă atenția nu doar a publicului italian, ci și a celor din străinătate, iar acum 75% din urmăritorii săi sunt internaționali. Succesul său a fost remunerat și financiar, Nistor a dezvăluit că primește sume considerabile pentru postările sale. Un creator cu 70 de mii de urmăritori poate cere 1000 de euro pentru o postare, iar pentru proiecte mai complexe, cu 90 de mii de urmăritori, suma poate ajunge la 20 de mii de euro.

Pe lângă popularitatea pe TikTok, Rafael Nistor a avut și colaborări notabile, precum cea cu chef-ul Bruno Barbieri, consolidându-și astfel statutul de unul dintre cei mai influenți creatori de conținut culinar din Italia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel