Un brăilean stabilit în Spania i-a trimis bunicii sale patru kilograme de cannabis în loc de alimente și dulciuri

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român stabilit în Spania i-a trimis bunicii sale rămase în țară patru kilograme de cannabis într-un pachet în care a declarat că sunt "alimente şi dulciuri". Bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce judecătorul a motivat că acesta "are familie, doi copii minori şi loc de muncă".

Tribunalul Brăila l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare un român acuzat de trafic de droguri de risc și introducerea în ţară de droguri de risc. Dosarul penal a fost instrumentat de DIICOT Structura Centrală. Totul s-a întâmplat la începutul lunii august 2022, atunci când coletul ajuns în Brăila a fost interceptat de procurorii antimafia. Bărbatul a recunoscut faptele în fața instanței.

Potrivit informațiilor obținute de publicația locală debrăila.ro, bărbatul a pus o cantitate de 4 kg de canabis în pungi de plastic vidate, apoi le-a introdus în două PET-uri cu apă, pe care le-a predat într-un colet unei firme de curierat din Madrid.

Destinatarul era bunica bărbatului, aflată în Brăila, care, potrivit documentelor de la firma de curierat, trebuia să primească "alimente și dulciuri".

Bunica n-a primit dulciurile promise 

 

„A transportat pe teritoriul României droguri de risc, respectiv cantitatea de 3963,6 grame de canabis, prin intermediul firmei de curierat, disimulată în coletul poștal având conținut declarat „alimente, dulciuri etc.” și având ca destinatar pe bunica inculpatului”, au notat procurorii în rechizitoriul obținut de sursa citată.

Rugat de bărbatul din Spania, un prieten a mers cu buletinul bunicii și a ridicat coletul, însă fără să știe ce conține. Atunci, DIICOT a intrat pe fir și a confiscat „alimentele și dulciurile” trimise de nepotul din Spania.

Surse judiciare au precizat că bunica din Brăila fie avea cunoștință, fie cel puțin bănuia faptul că în coletul pe care urma să-l primească se aflau și bunuri interzise.

Anchetatorii i-au interceptat pe cei doi în ziua primii coletului, pe 4 august, iar femeia și-a manifestat rezerve cu privire la ridicarea „alimentelor și dulciurilor”, întrebându-l în mod repetat pe nepot dacă coletul „mai conține și altceva”. Totodată, aceasta s-a arătat, în timpul conversației, foarte neliniștită pentru că trebuie să depoziteze coletul în locuința sa.

Bărbatul și-a recunoscut faptele

 

După ce şi-a recunoscut în totalitate faptele și la mai puțin de jumătate an de la săvârșirea lor, Tribunalul Brăila l-a condamnat pe bărbatul care a trimis drogurile din Spania la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare.

Judecătorul a avut în vedere, în favoarea individului, faptul că a avut „un comportament pozitiv anterior săvârşirii infracţiunii şi o atitudine corespunzătoare şi după săvârşirea acesteia”, dar şi că „este o persoană tânără, integrată în societate, are familie, doi copii minori şi loc de muncă”.

„Instanţa consideră că în prezenta cauză sunt îndeplinite cerinţele prevăzute de legiuitor, condamnarea prin prezenta sentinţă fiind de 3 ani, inculpatul nu are antecedente penale, nu s-a sustras de la urmărire penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor, astfel, având în vedere şi celelalte aspecte referitoare la persoana inculpatului reţinute mai sus, se concluzionează că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate”, a mai arătat instanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel