Un bărbat înarmat, cu svastică pe tricou, a ucis 13 persoane la o școală din Rusia

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un bărbat înarmat, cu o svastică pe tricou, a ucis luni 13 persoane, inclusiv șapte copii, și a rănit peste 20 într-o școală din Rusia, înainte de a se sinucide, au anunțat anchetatorii.

Comitetul de Investigații al Rusiei, care se ocupă de infracțiunile majore, a declarat că investighează presupusele legături neonaziste ale atacatorului. Acesta l-a numit pe Artem Kazantsev, un bărbat în vârstă de 30 de ani, și a precizat că era absolvent al școlii.

"În prezent, anchetatorii ... efectuează o percheziție la reședința sa și studiază personalitatea atacatorului, opiniile sale și mediul înconjurător", a precizat comitetul într-o declarație. "Se fac verificări cu privire la aderența sa la opiniile neofasciste și la ideologia nazistă", conform Reuters.

Anchetatorii au difuzat o scurtă înregistrare video care arată corpul bărbatului întins pe podeaua unei săli de clasă, cu mobilier răsturnat și hârtii împrăștiate pe podeaua pătată de sânge. Acesta era îmbrăcat numai în negru, cu o svastică roșie într-un cerc desenată pe tricou.

 

Treisprezece morți, dintre care șapte copii, la o școală din Rusia

 

Comitetul a declarat că printre cele șase victime adulte se numără profesori și agenți de securitate. Acesta a precizat că 21 de persoane, inclusiv 14 copii, au fost rănite.

Agenția de știri Tass i-a citat pe anchetatori spunând că atacatorul era înarmat cu două pistoale și o cantitate mare de muniție.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele Vladimir Putin "deplânge profund" decesele. El a descris incidentul ca fiind "un act terorist comis de o persoană care aparent aparține unei organizații sau grupări neofasciste".

 

Rusia a fost martoră în ultimii ani la mai multe împușcături în școli

 

El a declarat că, la ordinul lui Putin, au fost trimiși medici, psihologi și neurochirurgi la locul împușcăturilor din Ijevsk, la aproximativ 970 km la est de Moscova.

În mai 2021, un adolescent înarmat a ucis șapte copii și doi adulți în orașul Kazan. În aprilie 2022, un bărbat înarmat a ucis doi copii și o educatoare la o grădiniță din regiunea centrală Ulyanovsk înainte de a se sinucide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel