Un bărbat deghizat în bunicuță și alți doi complici au jefuit aproape 200 de călători de tren, în sudul Franţei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliţia din oraşul francez Marsilia încearcă să îi găsească pe călătorii de tren cărora le-au fost furate bunuri de valoare de către trei bărbaţi deghizaţi cu peruci şi haine de femei. 

Poliţia locală bănuieşte că aproape 200 de persoane au fost jefuite. Hoţii au acţionat în trenuri de mare viteză, ce efectuau curse de la Paris şi Geneva către sudul Franţei, potrivit BBC, titrează Rador.

Deghizat în bunicuță, a jefuit aproape 200 de călători de tren

 

Forța de securitate departamentală din Bouches-du-Rhône a destructurat o rețea de hoți experimentați care cutreierau liniile Paris-Nisa și Nisa-Geneva.

În sala secției de poliție din Marsilia, unde sunt expuse obiectele găsite, se află o duzină de polițiști de la serviciul de securitate urbană, în haine civile. Ei sunt cei care, timp de patru luni, l-au urmărit pe "Arsène Lupin" din sud-estul TGV. Cazul a început cu un furt de bijuterii dintr-o geantă la sfârșitul lunii aprilie. O pasageră de la clasa întâi și-a dat seama în gara Aix-en-Provence că a fost jefuită. Nu a observat nimic, dar prada era substanțială, 50.000 de euro.

Poliția s-a folosit de înregistrările video din gară, făcând zoom pe pasagerii care coboară din tren. Un bărbat cunoscut de poliție, care fusese deja în închisoare pentru furturi similare, a fost reperat. A început apoi un lung proces de filaj, care le-a permis anchetatorilor să identifice doi complici, de asemenea cunoscuți și încarcerați pentru aceleași fapte în trecut. Cei trei bărbați au fost arestați doar după ce ascunzătoarea lor a fost localizată. Era un apartament situat într-un cartier rezidențial din Marsilia, în spatele gării Saint-Charles.

Pagube de aproximativ 250.000 de euro comise de cei trei complici

 

 

Înăuntru, sute de obiecte, majoritatea de marcă: valize, pixuri, ochelari, pantofi, bijuterii, aparate foto și 138.000 de euro în bancnote mici. Prada nu a fost încă estimată cu exactitate, dar se crede că depășește 150.000 de euro. Numai un ceas italian, furat în 2019 de la un pasager care se îndrepta spre Cannes, este estimat la 70.000 de euro. Conturile bancare confiscate arată peste 240.000 de euro.

Pentru poliție, găsirea victimelor acestor diverse furturi nu este ușoară. Nu toți au depus o plângere. Sau, atunci când o făceau, se întâmpla adesea după ce se întorceau acasă, după ce furtul fusese descoperit. Astfel, înregistrările au fost realizate în diferite secții de poliție de-a lungul liniei Paris-Nisa sau Nisa-Geneva, celălalt traseu preferat al trioului. Sunt, în jargonul poliției, „hoți obișnuiți", a explicat comisarul divizionar David Brugère.

Furturile au fost perfect organizate. Cel mai în vârstă (60 de ani) era îmbrăcat ca o femeie cu perucă; în ascunzătoarea lor au fost găsite trei modele diferite. Pasagerii nu l-au băgat în seamă pe acest om care, atunci când au plecat să meargă la bar, de exemplu, i-a jefuit după ce a văzut ceva de valoare.

"Au experiență și au făcut deja închisoare“

 

Având în vedere mărimea pradei, cei trei bărbați aveau un anumit "talent". Nu au fost niciodată prinși în flagrant delict de călători. Numărul victimelor urcă la cel puțin 170, numărul portofelelor găsite în apartament. Ar putea fi mult mai mare. Șeful serviciului departamental de securitate din Bouches-du-Rhône va pune pe internet elementele găsite. "Acest lucru ar trebui să permită diferitelor servicii de poliție care au primit plângeri să facă comparații și, de asemenea, să permită altor victime decât cele ale căror portofele le avem să se facă cunoscute", speră David Brugère.

În timpul reținerii lor, și în ciuda dovezilor copleșitoare, cele trei persoane arestate nu au fost foarte comunicative. În special, aceștia nu au spus când au început să "lucreze" în trenuri, cât de des au făcut acest lucru și câți pasageri au jefuit. "Au experiență și au făcut deja închisoare, așa că știu cum stă treaba", a declarat unul dintre anchetatori sub protecția anonimatului pentru Le Figaro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel